Esteu aquí

Les orenetes tornen a la nostra ciutat

En les darreres setmanes ja s’ha detectat l’arribada de les primeres orenetes i ballesters al nostre municipi. Podeu participar en el seguiment d’aquesta arribada i les seves poblacions a través del projecte local BioPrat.

dijous, 31 març, 2022 - 14:00

Cada any, durant els mesos de primavera i mitjans d’estiu, centenars d’orenetes, falciots i ballesters inunden els nostres cels i fan els nius als nostres edificis. Els ballesters ja s’han vist en pas migratori i en podem trobar orenetes, tant de vulgars com de cuablanques, prop de les lleres del riu, mentre cacen tota mena d’insectes. Recordem que aquestes aus cada estiu ens ajuden a controlar els mosquits de manera natural.

Properament, s’espera que més aus d’aquesta espècies arribin al Prat per construir els seus nius i omplin els nostres cels amb les seves siluetes i cants. Si hi teniu interès, esteu atents i mireu al cel, potser sou testimoni de la seva arribada. Podeu fer-ne el seu seguiment al llarg d’aquests mesos si participeu en el projecte municipal de seguiment de la biodiversitat BioPrat, de la plataforma Natusfera, o bé, al Projecte Orenetes i al Registre d’observacions de l’Institut Català d’Ornitologia.

Compartir

Noticies relacionades

Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...

divendres, 11 novembre, 2022 - 13:15

Estrenem una nova Jugateca!

El nou mòdul dedicat a l’educació ambiental està ubicat a la platja del Prat,...
Plaques fotovoltaiques

dimecres, 9 novembre, 2022 - 18:30

Recta final per posar en marxa la Comunitat d’Energia del Prat, que vol abastir tota la ciutat i esdevenir la més gran de l’Estat

El ple del Prat ha donat avui el tret de sortida per cercar socis per a la...