Esteu aquí

Les nostres entitats: Societat Coral Lo Llobregat de les Flors

Cant, amistat i creixement personal Lo Llobregat de les Flors representa 112 anys d'història del cant coral a la nostra ciutat, a partir de l'esforç de ciutadans com Miquel Corral, Mateu Serra, Josep Pallisa, entre molts altres, que van lluitar per consolidar un projecte comú.

diumenge, 1 febrer, 2004 - 15:30

La Societat Coral Lo Llobregat de les Flors és una de les associacions més antigues del Prat, ja que trobem els seus inicis a la postguerra. Quan va començar la Guerra del 1936, les dues corals que hi havia en aquell moment al Prat de Llobregat, Las Flores i Lo Llobregat, es van dissoldre. Un cop acabat el conflicte bèl·lic, diversos membres d'ambdues entitats es van anar unint progressivament, en un inici per cantar cada any les caramelles, però finalment per constituir la coral que encara avui funciona al municipi.

La història d'aquesta associació troba, però, un altre entrebanc quan el 1973, seguint la tendència general que s'expandeix arreu de Catalunya, es fa un primer intent d'introduir-hi veus femenines. El rebuig dels homes es fa patent en una gran disminució dels membre masculins que componen el cor, fet que els porta a excloure'n les dones un parell d'anys més, moment en el qual es formarà definitivament una coral mixta.

Actualment, la coral compta amb més de tres-cents socis que aporten anualment una quota simbòlica de deu euros, fet que els seus integrants valoren molt positivament. A banda dels socis, però, els membres de la coral lamenten que la gran majoria de la població del Prat no els coneix, en especial la població originària de la immigració dels anys 60. Tot i així, i malgrat la manca de publicitat, consideren que tenen un públic fix molt fidel i variat.

Lluny del que pugui semblar, al cor trobem gent de totes les edats, gent gran, joves i alguns nens. Aquests últims, però, són escassos, i per ells passa el projecte d'expansió de l'associació, que pretén presentar el cant coral com a alternativa actual i totalment vigent a altres activitats extraescolars.

L'exdirectora de l'entitat, Mercè Rebentós, explica que a més de ser una activitat lúdica, és també un acte educatiu i cultural, que aporta, aptituds físiques i fins i tot uns valors, com pot ser el companyonisme, que lluiten contra l'individualisme de la nostra societat. Un altre aspecte important a desmentir, segons Rebentós, és el lligam entre el cant i la política o la religió, ja que l'entitat es considera totalment apolítica. Cal destacar que la coral pratenca és una de les poques que compta amb local propi, quan la majoria de les associacions corals catalanes assagen en parròquies o fins i tot en alguns bars.

Actualment, després de més de cent anys d'història de l'entitat, podem veure en el nou comitè directiu la mateixa força que tenien els seus fundadors i les mateixes ganes de continuar endavant amb la iniciativa de descobrir nous horitzons, de conèixer gent nova i sobretot de cantar.

Laura Quinto

 

Societat Coral Lo Llobregat de les Flors
Adreça: c. Sant Boi, 34
Telèfon: 933 794 129

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...