Esteu aquí

Les nostres entitats: Penya Barcelonista 4a Lliga Sant Cosme i Sant Damià

Nou anys de blaugrana a Sant Cosme Aquesta penya barcelonista va celebrar el més passat el novè aniversari de la seva creació, l'any 1995, quan un grup de culers, liderats per Rafael García, van emprendre la tasca de crear una associació amb l'objectiu de donar suport al Futbol Club Barcelona.

dissabte, 1 maig, 2004 - 15:45

Donar suport al Barça no era, però, la seva única raó de ser, ja que com a entitat social no pretenien dedicar-se exclusivament el món de l'esport, sinó que estava concebuda de manera molt més àmplia, amb un fort vessant cultural.

Els inicis van ser complicats. Comptaven únicament amb un despatx al centre cívic Delta del Llobregat, fet que limitava força la seva activitat. Després del canvi de junta directiva, l'any 1997, en Joan Boté Prades va assumir-ne la presidència. Poc després van aconseguir un local propi al carrer Riu Ebre, 17, "gràcies, en gran mesura, al que era president de l'associació de veïns en aquell moment, Antonio València, i a Felip-Neri Gordi", explica Boté. Aquesta ampliació va activar realment la vida de l'associació i en va diversificar les activitats, com excursions i activitats culturals diverses.

Avui en dia l'entitat està consolidada i compta amb uns 180 socis de totes les edats. Tot i això, cal destacar que la penya ha arribat a tenir un màxim de 260 culers inscrits. En Joan Boté explicà que el nombre de persones que visiten assíduament el local "està estretament relacionat amb els resultats que obté el primer equip als diferents campionats, i el nombre ha disminuït a conseqüència de la davallada patida pel Barça les darreres temporades".

El preu per fer-se soci de la penya és de 6 euros per a la inscripció i una quota anual de 14 euros per a menors de 12 anys i de 20 per a la resta. A canvi d'aquesta aportació econòmica, els socis poden veure les retransmissions de tots els partits. A més, tenen el local a plena disposició i tot tipus de descomptes en les activitats organitzades i les visites al Camp Nou.

L'associació commemorava, a principis d'abril, els seus nou anys d'existència i ho feia amb tot un seguit d'actes i concursos. El tret de sortida el va donar una exposició de portades històriques del Futbol Club Barcelona cedides pels diaris "Sport" i "El Mundo Deportivo". També s'hi van fer concursos de parxís, cartes, truites i "playstation", entre altres, oberts a tot el veïnat, especialment al de Sant Cosme. La festivitat va culminar en un sopar de germanor i es va clausurar amb el lliurament dels trofeus als guanyadors dels concursos. "Aquesta celebració no va ser només un resultat de la feina i de la perseverança, sinó que va demostrar que la penya segueix endavant", assegura Boté.


Penya Barcelonista 4a Lliga Sant Cosme i Sant Damià
C. Riu Ebre, 17
Telèfon: 93.370.52.22
Fax: 93.379.52.22

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...