Esteu aquí

Les nostres entitats: GATS (Grups Associats pel Treball Sociocultural)

Una aposta per la justícia social. Ells es defineixen com una "associació sense ànim de lucre que vol crear i donar eines per aconseguir la incorporació social de persones que avui estan en situació de risc o d'exclusió social."

dilluns, 1 novembre, 2004 - 15:45

L'any 2000 neix al Prat, concretament al Centre de Cultura Contemporània La Capsa, l'associació GATS, i ho fa amb l'objectiu de recollir i reorganitzar tot un seguit d'experiències que giren al voltant de l'àmbit associatiu, cultural i sociològic.

Durant aquests quatre anys, aquesta jove entitat ha seguit sempre uns objectius clars i marcats, que prevalen davant d'interessos econòmics, pel fet de ser una associació sense ànim de lucre. Entre aquestes finalitats hi ha sobretot la reflexió, el debat i el coneixement crític del teixit social, sempre mirant d'aportar-hi el màxim de justícia possible. Un altre dels seus propòsits és el d'ajudar en la tasca d'incorporar-se a la societat totes aquelles persones que es troben excloses, bé sigui per la immigració, l'edat o per qualsevol altra dificultat.

Igualment, tracten d'analitzar els mecanismes pels quals aquests individus es troben en aquesta situació d'exclusió, amb l'objectiu final d'eliminar les desigualtats que puguin existir en la societat. D'acord amb aquesta filosofia, l'associació es caracteritza per una dinàmica molt peculiar i que la diferencia d'altres col·lectius que es dediquen, també, a l'acció sociocultural. Es tracta d'una jerarquia horitzontal que dóna via lliure a la creativitat i que permet la interactivitat entre tots els membres que hi participen.

Un dels projectes més interessants que actualment estan duent a terme té lloc al municipi de Castelldefels, concretament al Barri de Vista Alegre, on proposen un espai d'alfabetització digital: el Cibertcast. Aquesta iniciativa pretén donar accés a les noves tecnologies a tota la població, prescindint d'edats o sexe, , per tal de prevenir l'increment de l'anomenada divisió digital.

Perquè l'associació, tot i ser creada al nostre municipi, actua a l'àmbit comarcal (i fins i tot més enllà).

La seva feina ha estat, ja, reconeguda. Així, l'any passat van rebre el Premi "Joan García-Nieto", de reconeixement cívic, als III Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat 2003, pel treball que han fet durant els seus primers anys de vida com a associació.

Un dels pilars fonamentals de l'entitat són, evidentment, els socis, de manera que si alguna persona està interessada en el projecte que presenta GATS, hi podrà participar de dues maneres. La primera és fer-se'n amic o simpatitzant, col·laborant econòmicament i participant en algunes activitats que s'organitzen. La segona és fer-se soci tradicional i implicar-se en el treball diari o parcial, segons del temps de què es disposi.


GATS (Grups Associats pel Treball Sociocultural)
Av. Pare Andreu de Palma, 5-7
08820 El Prat de Llobregat
Tel.: 93 379 56 37 - Fax: 93 478 50 83
Pàgina web: http://www.gatsbaix.org
Correu electrònic: gats@gatsbaix.org

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...