Esteu aquí

Les nostres entitats: Club de Petanca Sant Damià - Cooperativa del Peix

Un club a l'elit.- Allò que va començar com un joc entre veïns en una plaça de la ciutat ha donat els seus fruits en forma d'uns resultats històrics per al Prat en els últims tornejos.

dimecres, 1 desembre, 2004 - 11:15

En els últims campionats de tir de petanca (individual) van guanyar Juan Pedro Martínez el de Catalunya i Sergio García Teruel el d'Espanya, mentre que va aconseguir medalla de bronze en el Campionat del Món. Si ens fixem en els campionats de dobles, veiem que els jugadors destacats són, d'una banda, Sergio García Teruel i Francisco Flores Reina com a campions d'Espanya, i, d'una altra, Ignacio Egea Muñoz i Enrique Catalán Alamino com a campions de Catalunya. Finalment, cal destacar el campionat de petanca de triples, en què l'equip de García Teruel, Catalán Alamino i Egea Muñoz s'ha proclamat campió de Catalunya i de les seleccions territorials.

A la vista d'aquests resultats, el club no s'atura i pretén continuar avançant, acumulant èxits fins a arribar a la primera posició mundial. Una altra de les seves il·lusions és, una vegada celebrat ja el campionat català a les seves instal·lacions, convertir-se en el lloc idoni per a l'espanyol els pròxims anys.

Malgrat la seva professionalitat, l'entitat no s'enfoca únicament a experts de l'esport de la petanca, sinó que està oberta a tots els ciutadans. N'hi ha prou de passar-se per la seu per formar part d'aquest club, i fins i tot arribar a inscriure-s'hi com a jugador federat. En això consisteix una part de la màgia d'aquest joc, que no depèn de l'edat, ni del sexe, ni requereix una forma física excel·lent. Qualsevol persona que s'ho proposi el pot practicar.


Petita història de la petanca

Els orígens de la petanca provenen de l'època romana, en què l'objectiu del joc era aproximar una sèrie de pilotes al seu objectiu final llançant-les amb la mà. D'altra banda, la llegenda explica que aquest nom prové de l'expressió provençal pieds tanques, que significa 'peus junts'. La llegenda diu que un gran jugador de petanca va perdre accidentalment les seves cames i, des d'aquest moment, va reptar els seus competidors a jugar sense moure els peus, darrere la línia de llançament. Però per a qui prefereixi dades històriques comprovables, la data destacada és l'any 1910, moment en què el francès Ernest Pitito va organitzar el que va ser el primer torneig oficial de petanca de la història.


Laura Quinto

 

Club de Petanca Sant Damià - Cooperativa del Peix
C. Riu Anoia , 95
Tel. 933 707 154

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...