Esteu aquí

Les nostres entitats: Associació Teatral "Els Pastorets"

"Els Pastorets" tornen al Modern. Per cinquè any consecutiu, els dimonis i els àngels disputaran una gran batalla a l'escenari del teatre municipal. Ja és pràcticament una tradició, al Prat, de celebrar les festes de Nadal amb una representació dels Pastorets.

dissabte, 1 gener, 2005 - 14:15

A la vora d'un centenar de persones s'agrupen anualment per donar vida a la mitologia cristiana. I és precisament aquest l'objectiu principal de l'Associació Teatral "Els Pastorets", consolidar aquesta activitat.

Després de diversos anys de representacions, a principi d'aquest any va sorgir la iniciativa de constituir-se com a entitat. De fet, és una de les més joves de la nostra ciutat, ja que no arriba a un any de vida. La seva trajectòria, però, ve de lluny, ja que no és la primera vegada que actuen al Modern. L'objectiu d'enguany, el seu petit repte, és reunir el centenar d'actors sobre l'escenari.

Així, convoquen tot el poble i conviden tothom a fer d'actor o actriu, per tenir l'oportunitat d'interpretar un paper davant d'un públic. A diferència d'altres agrupacions teatrals pratenques, no persegueixen la professionalització de les persones que hi treballin, simplement cerquen de passar-s'ho bé fent teatre. Una colla que s'acosta als 70 col·laboradors habituals demostra que, si més no, la idea ha atret força gent.

El president de l'entitat, Francesc Rodés, assegura el que seu somni seria poder representar els Pastorets a l'Artesà, l'històric teatre del Prat que actualment no està operatiu.

Si voleu veure com treballen i jutjar-ho per vosaltres mateixos, les properes cites són els dies 26 de desembre i 1 de gener, a les sis de la tarda al teatre Modern, tot i que ja podem avançar que estan preparant alguna altra peça de cara a la Festa Major de l'any vinent.

Què són els Pastorets?

Són una peça teatral que representa l'adoració dels pastors a Jesús i que ha format part de la cultura catalana des de segles ençà. Les primeres representacions de què tenim constància daten del segle XVI i van tenir lloc a l'illa de Mallorca, on els anomenaven pastorells. L'església usava aquesta peça escènica com un reclam per explicar didàcticament la història del naixement del nen Jesús, però el llegat que ens ha quedat ve marcat en gran manera per la figura d'un personatge que els modernitzà i els apropà molt més a la cultura popular, Josep Maria Folch i Torres. És una tradició que, lluny del que pugui semblar per la seva temàtica religiosa, continua plenament vigent, i això ho demostren les vora de dues-centes representacions anuals arreu de Catalunya.


Associació Teatral "Els Pastorets"
Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa
C. Dolores Ibarruri, 45
Telèfon: 933 741 580

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...