Esteu aquí

Les nostres entitats: Associació Cívica d'Ajuda Mútua (ACAM)

Residència Llar Hebre: una gran família. L'ACAM, l'associació que regeix la Residència Llar Hebre de la nostra ciutat, lluita des de fa setze anys per aconseguir el desenvolupament personal de cadascun dels seus residents, persones amb discapacitats psíquiques.

dilluns, 1 desembre, 2003 - 14:30

La Residència Llar Hebre pertany al projecte de l'Associació Cívica d'Ajuda Mútua (ACAM) d'ençà que es va crear, l'octubre del 2001. L'ACAM és una entitat laica i sense ànim de lucre, que té els orígens a la residència personal de Maria Feixa, l'any 1987, quan la promotora del projecte decidí acollir a casa seva persones amb dependències.

Després de setze anys de funcionament, l'esforç de socis i professionals ha fet créixer l'associació, que ara compta amb quatre centres especialitzats: la Residència Maria Feixa (a Barcelona) i la Residència Batllòria (a Badalona), que acullen persones amb importants dependències físiques, i la Residència Montigalà (a Badalona) i la Residència Llar Hebre (aquesta al Prat), que estan destinades a usuaris amb discapacitats psíquiques.

En tots aquests centres hi treballen voluntaris, estudiants en pràctiques i assalariats, que s'ocupen diàriament de desenvolupar aquesta tasca social d'ajuda al ciutadà i porten a terme diversos tallers i activitats per als residents.

La Residència Llar Hebre, concretament, va obrir les portes l'octubre del 2001. Després de dos anys de funcionament, el centre acull 19 usuaris amb diferents dependències psíquiques, que són capaços de dur una vida autònoma o semiautònoma. Tot els seus usuaris desenvolupen diàriament una jornada de treball, ja sigui en el mercat laboral convencional o bé en centres adaptats.

Un cop acabada la jornada es dirigeixen a la residència, on poden participar en diferents tallers educatius que els permeten desenvolupar les seves aptituds. El principal objectiu d'aquestes activitats és ensenyar-los a dur una vida normal, que siguin capaços de portar a terme totes les activitats diàries necessàries.

Però a diferència d'altres centres que també pertanyen a l'ACAM, les activitats de la residència pratenca són de caràcter més lúdic, ja que hi conviuen persones amb experiència en l'àmbit laboral i prenen la residència com un espai de joc.

La directora del centre, Rosa Rabanni, remarca que aquestes instal·lacions són més que una residència on es donen els serveis bàsics de sanitat i alimentació a les persones amb dependències, "és una llar per a ells i un espai per a la vida comunitària".

La confiança i la seguretat personal, doncs, també juguen un paper protagonista en els objectius de l'entitat, ja que són elements clau per al desenvolupament de l'individu. D'altra banda, una de les tasques més importants del centre és donar a conèixer aquestes persones a la resta de ciutadans per tal d'evitar discriminacions i recel social.

Laura Quinto

 

ACAM (Associació Cívica d'Ajuda Mútua)
Residència Llar Hebre
Riu Ebre, 17
Tel: 933 705 257
Fax: 933 704 208
hebre@acamcat.org

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 25 setembre, 2020 - 14:15

El Centre Cívic Jardins de la Pau acull un espai per fer PCR a contactes de positius de COVID-19

L'Ajuntament del Prat ha cedit al Departament de Salut de la Generalitat una...

dijous, 24 setembre, 2020 - 08:30

“S’ha de tornar a l’escola formadora i al mateix temps acollidora”

Entrevista a Joana Cabré, pediatra al CAP Doctor Pujol i Capsada del Prat

dimecres, 23 setembre, 2020 - 13:15

Nova edició del Projecte Singular "Jove, al Baix tu decideixes!"

Per a joves que vulguin preparar-se com a auxiliar de magatzem al Centre de...