Esteu aquí

Les mostres dels projectes de teatre tanquen el Compartim Interseccions d'enguany

Des del mes de març, les escoles Josep Tarradellas, Joan Maragall, Jaume Balmes i l’institut-Escola del Prat han compartit amb la comunitat educativa els projectes de teatre.

divendres, 23 juny, 2023 - 12:00

Un any més, el Compartim Interseccions arriba a la seva fi amb fins a trenta-sis mostres finals d'allò més diverses! Des del març i fins el juny, el Prat ha recollit una gran diversitat d'actes: concerts, espectacles de dansa, cloendes, jocs, musicals i exposicions, entre moltes d'altres! Aquests mesos també s'han realitzat les mostres finals dels projectes de teatre que es duen a terme col·laborativament entre L’Escola d’Arts en Viu i quatre centres educatius de la ciutat, comptant amb la participació d'infants que van des d’infantil fins a l’ESO.

Els projectes de teatre formen part de l'Àmbit de l'Educació en les arts del programa Interseccions, on L'Escola d'Arts en Viu hi participa, de la mateixa manera que ho fa amb projectes de música o dansa.

Projectes comunitaris, treball a l'aula i adaptacions d'obres clàssiques

El treball d’aula que es realitza al llarg del curs està emmarcat en un treball de formació artística que té com a reptes l’expressió oral, el treball corporal, la creació col.lectiva des del teatre. Al llarg del curs escolar, però especialment aquest darrer trimestre, hi ha diversos moments en els quals aquest treball es mostra en públic, coincidint amb activitats transversals de les escoles. D'aquesta manera es vol compartir amb la comunitat educativa els textos i dramatúrgies desenvolupats, tot transportant la ciutadania a altres realitats.

En el cas de l’escola Jaume Balmes el treball teatral que realitzen els cursos de 4r i 5è de primària és un element important del projecte anual de centre que duen a terme, un projecte que sempre té un vessant comunitari i d’arrelament al barri molt important. Aquest curs el projecte s’ha titulat “El Prat, el nostre patrimoni; l’abans i l’ara”.

A l’institut-escola del Prat és el centre en el qual es treballa amb edats més diferents, per una banda es fa un treball de sensibilització al teatre amb els nens i les nenes d’infantil, un altre treball més escènic amb els nens i les nenes de primària, que enguany van treballar el conte de la Sopa de pedres, i finalment els alumnes de 1r i 2n d’ESO que han portat a escena una adaptació de la història de Romeu i Julieta (a la fotografia).

L’escola Joan Maragall realitza el seu projecte de teatre amb els cursos de 2n, 4r, 5è i 6è de primària. Enguany el treball que han estat fent ha tingut mostres diverses, uns d’elles coincidint amb la festa de Sant Jordi.

I per últim l’escola Josep Tarradellas, els alumnes de 4r han presentat en públic unes obres teatrals que han creat a partir del seu centre d’interès sobre les etapes de la història, i l’alumnat de 6è van representar l’obra Violeta i Julieta.

Les darreres mostres han estat els dies 14 i 15 de juny, tancant d’alguna manera tot aquest volum de projectes teatrals que L’Escola d’Arts en Viu duu a terme amb els centres educatius del Prat. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 12:45

La màgia del Nadal arriba al Ribera amb propostes per a tots els públics

Manualitats, circ, gastronomia i molt més us espera al Centre Cívic

dimarts, 5 desembre, 2023 - 10:30

Finalitza el segon Cicle d’història del Prat

Prop de 300 persones assisteixen a les 4 sessions