Esteu aquí

Les Jornades Gastronòmiques s'estenen a 12 municipis i 32 restaurants

El baixllobregatí Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017, és el padrí de l’edició d’enguany

divendres, 2 març, 2018 - 10:15

Les IX Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, també conegudes com a Març Gastronòmic, han arrencat aquesta setmana amb l’objectiu de superar l’exitosa xifra de l’any passat de 5.000 menús servits. Per fer-ho, en aquesta edició suma nous restaurants i nous municipis que oferiran propostes basades en el producte local i compta, a més, amb l’apadrinament del Cuiner de l’Any 2017, Albert Mendiola, i amb un retrobament del guanyador del concurs El Plat Favorit del Catalans amb els altres tres finalistes.

La iniciativa, organitzada per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat i que marca el tret de sortida de les Festes de la Carxofa Prat, ha assolit el seu rècord de participació, aglutinant un total de 32 restaurants – 13 dels quals són del Prat – de 12 municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès. Tots ells oferiran fins al 8 d’agost menús de degustació protagonitzats pel pollastre Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari, maridats amb vins DO Penedès i cervesa San Miguel eco. 

Dos emblemes gastronòmics: Pota Blava i carxofa Prat 

El baixllobregatí Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 i participant històric de les Jornades Gastronòmiques, és el padrí de l’edició d’enguany. Per al prestigiós xef, aquesta iniciativa amb capital al Prat és el marc ideal per potenciar els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, entre els quals destaca la Carxofa Prat. 

El plat favorit dels catalans

L’altre emblema gastronòmic del Prat, el Pota Blava, també traurà pit a les jornades, acompanyat de moniato, prunes i vermut Cal Pere Tarrida, la fórmula amb què es va imposar el novembre passat a les 22 DOP i IGP catalanes que competien en el concurs El Plat Favorit dels Catalans. Ho farà en un retrobament al Museu del Vi de Vilafranca del Penedès amb els altres tres finalistes, un #8mans per reivindicar la gastronomia basada el producte local i potenciar el consum d’aliments de proximitat.

Compartir

Noticies relacionades

La fauna del delta del Llobregat

dilluns, 17 gener, 2022 - 10:15

L’exposició itinerant ‘Celebrem la biodiversitat del delta del Llobregat’ reivindica la natura deltaica

Amb motiu del 30è aniversari del Concurs Fotogràfic Delta, l’Ajuntament del...
platillo pota blava

dimecres, 15 desembre, 2021 - 10:45

La gastronomia Pota Blava torna a la Granja de la Ricarda

La 48a edició de la Fira Avícola tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de desembre

dimarts, 14 desembre, 2021 - 15:00

La Fira Avícola tornarà a ser un espai de trobada a l’entorn del Pota Blava, la Carxofa Prat i en defensa dels espais naturals i el Parc Agrari

La Fira Avícola torna a la Granja de la Ricarda. El Prat recupera la Festa...