Esteu aquí

Les Jornades del Prat Solidari, amb les persones refugiades

Entre el 27 de maig i el 10 de juny ha tingut lloc la 24a edició d’aquestes jornades, centrades en la situació i el suport a les persones refugiades

Festa El Prat Solidari.

Festa del Prat Solidari i el Comerç Just, a la pl. de Catalunya.

divendres, 23 juny, 2017 - 11:45

Com cada edició, les jornades, i ja en van 24, es consoliden com l’espai de participació ciutadana més important en temes de cooperació al desenvolupament, posant de manifest el compromís de la ciutat en la lluita per un món més just.

El sopar solidari, amb 150 persones assistents, es consolida com a acte inaugural, que uneix les vessants lúdiques i solidàries amb la reivindicativa. A més es va presentar Stop Mare Mortum, que serà la plataforma ciutadana que gestionarà al territori el projecte de suport a les persones refugiades, que la comissió d’El Prat Solidari ha escollit per desenvolupar aquest any.

Activitats variades

Durant les jornades s’han realitzat un seguit d’activitats que han anat des de l’anàlisi de la relació entre processos de descolonització del s. XX i conflictes i desigualtats al món actual a la situació de les persones refugiades, a través de la presentació del llibre del pratenc Agus Morales “No somos refugiados”. Aquesta obra ens va fer reflexionar sobre què significa ser refugiat, com s’arriba a la condició de refugiat i com tothom en algun moment donat pot arribar a ser-ho. L’autor va remoure consciències del nombrós públic que va participar a l’acte i que va omplir la sala de conferències del Cèntric.

Un format innovador i diferent, a la plaça porxada del Cèntric, ens va permetre, de la mà d’experts sobre el tema, fer un repàs dels conflictes silenciats i desconeguts d’Àfrica, que no apareixen o molt de passada, als mitjans de comunicació, fruit de l’aplicació d’un doble barem a l’hora de fer una valoració del conflicte, no en funció de la seva gravetat o repercussió sinó de qui són les víctimes i si ens afecta o no al món occidental.

Finalment, la Festa del Prat Solidari i el Comerç Just, celebrada a la plaça de Catalunya, va posar punt i final a aquestes Jornades. La mostra de les entitats de cooperació, els balls, les diferents activitats i el seguit d’actuacions de Pallasos en Rebeldía, la prestigiosa cantant sahrauí Azizza Brahim, The Gospel Prat Project, la música mediterrània i mestissa de Carena i les cançons reivindicatives i festives de Sittar Green van aconseguir atreure més públic que mai. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

S’inicia la campanya “Per a un món millor, defensem la cooperació”

Impulsada pel Programa Municipal de Cooperació, Justícia, Pau i Drets Humans...
DigiGresca

dimecres, 20 octubre, 2021 - 12:45

Tret de sortida a la Digigresca, per commemorar el Dia Internacional de la Persona Voluntària

Un projecte creat per joves amb l’objectiu d’apropar-los al Voluntariat