Esteu aquí

Les glaçades afecten els cultius de Carxofa Prat que, malgrat els danys, arribarà al consumidor conservant totes les seves propietats

Els exemplars que arribin a les botigues tindran la qualitat de sempre

Carxofa Prat

divendres, 27 gener, 2023 - 10:30

En plena temporada de Carxofa Prat, la baixada dràstica de les temperatures d'aquests últims dies ha provocat greus danys a la collita d'aquesta hortalissa tan apreciada i que a l'hivern es troba en el seu punt àlgid. Les glaçades han fet malbé alguns dels fruits de les carxoferes, que s'han cremat completament per culpa de la congelació. D'altres, però, només han patit danys superficials i, malgrat que el seu aspecte no serà el de sempre, arribaran a les botigues amb el sabor, qualitat i tendresa que les caracteritzen.

Una hortalissa única (i molt saludable)

Les propietats organolèptiques de la Carxofa Prat són de sobres conegudes. La seva dolçor i suavitat la diferencien de la resta de varietats d’aquesta verdura i l’han convertit en tot un emblema de Prat i de la comarca, així com en un dels productes gastronòmics més reconeguts de Catalunya. A més, és molt beneficiosa per a la salut i les seves propietats ens poden resultar especialment útils durant els mesos més freds: ajuda a enfortir el sistema immunitari, és depurativa i regula el trànsit intestinal. També té propietats antioxidants i beneficioses per al cor i el fetge i contribueix a reduir el colesterol. 

Un distintiu per reconèixer l’autèntica Carxofa Prat  

A vegades, costa diferenciar la Carxofa Prat d’altres varietats de carxofa a simple vista; per aquest motiu, la temporada passada es va posar en marxa un distintiu que acredita la procedència i varietat d’aquesta hortalissa. Així, ara els establiments que ofereixen l’autèntica Carxofa Prat, la Blanca de Tudela i conreada pels socis i sòcies de la Cooperativa, tenen un segell que permet distingir-les i que podreu trobar a la porta de cada comerç o bé al seu interior. 

Podeu comprar Carxofa Prat a les botigues dels productors i les productores del Prat, al Mercat Municipal i, cada dissabte, al Mercat de Pagès.

Compartir

Noticies relacionades

Carrabiners i Semàfor

dilluns, 18 setembre, 2023 - 11:15

Comença un nou curs de visites guiades al territori per descobrir el patrimoni natural i la biodiversitat del Prat

Cada diumenge s'organitza un recorregut per un espai diferent

dimarts, 25 juliol, 2023 - 08:30

El Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat criden la societat de la comarca a opinar sobre el desenvolupament turístic al Baix Llobregat

L’objectiu és definir un nou Pla Estratègic més sostenible sota un marc de...

divendres, 30 juny, 2023 - 09:15

L’Ajuntament instal·la tres punts del projecte ‘Take your selfie’

Es tracta d’uns punts de fusta i metàl·lics per fer-se una fotografia ‘selfie...