Esteu aquí

Les escoles estalvien un 20% d’energia aplicant bons hàbits de consum

Gràcies al programa municipal “Meitat per a tu i meitat per a mi", amb què l'Ajuntament i els centres escolars es reparteixen els beneficis de l'estalvi

dijous, 21 gener, 2016 - 09:45

Per segon any consecutiu, les escoles del Prat han participat en el programa municipal d’estalvi energètic “Meitat per a tu i meitat per a mi”. L’Ajuntament i les escoles es reparteixen l’estalvi a parts iguals: l’Ajuntament, que paga les factures de gas i electricitat, s’estalvia diners, mentre que les escoles veuen l’estalvi transformat en materials pedagògics, dispositius digitals i petit mobiliari.

Els bons hàbits de consum han generat, l’any 2015, un estalvi mitjà d’energia del 19,7%, equivalent al consum de 211 famílies del Prat de 4 membres. L’estalvi en gas (-22,7%) ha estat superior al d’electricitat (-11,2%). La reducció en el consum de gas ha evitat enviar a l’atmosfera 179,96 tones de CO2 durant el 2015. Pel que fa a l’electricitat, el balanç de les emissions no ha variat, ja que des de l’any 2011 tots els equipaments municipals consumeixen energia 100% renovable que no genera emissions.

Aquesta reducció del consum s’ha aconseguit aplicant bons hàbits com apagar els llums quan se surt de l’aula, tancar l’ordinador quan no es fa servir, activar el mode repòs a fotocopiadores i impressores o instal·lar temporitzadors a les màquines de vènding, entre altres.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 5 març, 2021 - 13:30

Els autobusos nocturns faran parades intermèdies a demanda

A partir de dilluns, 8 de març, pensant preferentment en dones i menors
Papallona

divendres, 5 març, 2021 - 12:15

El Prat s'afegeix com a punt d'estudi de l’Observatori Metropolità de Papallones

La Platja del Remolar i el Parc del Riu són les noves zones incorporades a...

divendres, 5 març, 2021 - 12:00

Diumenge finalitza el procés participatiu per a la remodelació de la plaça de l’Estany de Sant Maurici

Es pot participar a través del web Decidim El Prat