Esteu aquí

Les escoles del Prat aposten per l’educació ambiental

Tot i les dificultats per mantenir les bombolles, el curs 2020/21 ha registrat una pujada del nombre de grups que han participat en activitats relacionades amb la cura del medi ambient i les energies renovables.

Educació ambiental balanç curs

divendres, 28 maig, 2021 - 12:45

Durant aquest curs escolar, les activitats d’educació ambiental han estat més demanades que mai: la proximitat d’espais naturals, la platja, els parcs de la ciutat o els mateixos patis de les escoles han estat els espais on aquestes formacions, per a totes les edats, s’han pogut adaptar i realitzar dins la nova normalitat.

Les formacions més sol·licitades han estat aquelles que es podien fer a l’aire lliure, com ara els itineraris pel Delta del Llobregat, especialment pels grups de secundària, les visites al Parc Nou, i la formació Funcionem amb Renovables, on s’explica com funcionen les energies netes i com contribueixen a lluitar contra el canvi climàtic.

En total, s’han aconseguit més de 7.500 intervencions a les escoles pratenques i més de 2.500 de centres educatius de fora de la nostra ciutat, unes xifres similars al curs 2018/19 i superiors als tres cursos anteriors.

Més de 250 joves participen al servei comunitari ambiental

Els i les joves del segon cicle d’ESO, entre 14 i 16 anys, han participat en el servei comunitari ambiental coordinat des dels seus centres educatius i els serveis d’educació ambientals municipals amb col·laboració del Consorci dels Espais Naturals del Delta. A través de petites tasques, han pogut donar un cop de mà a les feines de manteniment i conservació de la biodiversitat. El creixement exponencial que s’ha donat durant aquest curs s’ha donat per dos grans motius: l’interès en l’àmbit ambiental de l’alumnat així com la capacitat de reorientació i adaptació de l’activitat per acomplir les normatives vigents en tot moment per la crisi sanitària.

El programa formatiu consisteix en 20 hores: 10 dedicades a la formació específica en l’àmbit i en clau ambiental i 10h de dedicació a les tasques assignades. S’han realitzat censos de fauna i flora en espais naturals, protegits i urbans, i estudis de la presència de residus en alguns d’aquests  espais. I, d’altra banda, també han pogut fer pràctiques d’agroecologia a la finca La Marina, amb l’objectiu de conèixer de primera mà com s’ha de mantenir una finca agrícola ecològica.

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat 2022

divendres, 12 agost, 2022 - 13:30

L’aigua de la platja del Prat, excel·lent i a gairebé 30ºC

Continua el bon estat i salubritat del litoral pratenc. Es recomana extremar...
Imatge d'arxiu de la policia local del Prat de Llobregat.

divendres, 12 agost, 2022 - 13:15

El sospitós de provocar els darrers incendis, detingut de nou

Una nova acció de la Policia Local ha provocat que l’home s’entregués als...
Platja del Prat 2022

divendres, 29 juliol, 2022 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja es manté excel·lent

Des del començament de la temporada les analítiques mostren el el bon estat i...