Esteu aquí

Les comunitats veïnals recuperen part de la normalitat

Es poden celebrar ja juntes de persones propietàries presencials? És obligatori fer-ne? Les podem fer telemàtiques?

dimarts, 30 juny, 2020 - 14:15

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament del Prat respon a les preguntes més freqüents sobre les comunitats veïnals en la normativa de la nova normalitat recollida al Decret Llei 26/2020 de 23 de juny.

Es poden celebrar ja Juntes de persones propietàries presencials?

Sí, des del 22 de juny ja es poden celebrar juntes de persones propietàries presencials si ho sol·licita la presidència o un 20 % dels propietaris/es segons quotes, si s’escau. Per fer-ho s’ha de buscar un espai per celebrar-les que permeti que es puguin mantenir les distàncies de seguretat de 1,5 metres entre persones. Si no és possible, la mascareta és d’ús obligatori.

La comunitat està obligada a fer la reunió ordinària anual?

No, el Decret ha estipulat que les comunitats no estaran obligades a celebrar cap reunió de Junta de persones propietàries fins el 30 d’abril de 2021, tot i que poden fer-ho, si ho desitgen, d’acord amb els criteris del punt anterior.

Podem fer reunions telemàtiques i que els acords siguin igualment vàlids?

Sí, es manté la validesa dels acords per reunions telemàtiques o amb altres mitjans de comunicació sempre i quan totes les persones puguin assistir-hi amb els mitjans corresponents i es garanteixi la identitat dels assistents, la comunicació, la possibilitat d’intervenir i l’emissió del vot.

Podem prendre acords encara que no fem cap reunió?

Sí, fins que no es convoqui i celebri la propera reunió, la Presidència pot instar a la comunitat a prendre un acord, i caldria: 1) emissió del vot per qualsevol canal que ho garanteixi. 2) que quedi constància de la recepció del vot i la seva autenticitat.

Si no celebrem reunions, com aprovarem el pressupost i com farem la renovació de càrrecs?

Com que no hi ha obligatorietat de celebrar reunions de junta de persones propietàries fins abril del 2021, el darrer pressupost i els càrrecs es poden prorrogar automàticament fins la celebració de la nova reunió.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 octubre, 2021 - 12:30

Nova reunió de la comissió d’Accessibilitat de la ciutat

El passat 26 d’octubre la comissió d’Accessibilitat, pertanyent al programa municipal de les Persones amb Diversitat Funcional, va celebrar la seva d...
Tardor LGTBI

dimarts, 26 octubre, 2021 - 13:45

El proper 4 de novembre, nova sessió de la Taula LGTBIQ+

El dia següent el Cèntric Espai Cultural acollirà la presentació del llibre ...