Una guia amb propostes per a gaudir de la Natura

Lectures d'estiu

dijous, 2 juliol, 2020 - 12:00

Ara que arriba l'estiu i a poc a poc comença la represa de la normalitat, és el moment de sortir a la natura per recuperar l'equilibri emocional i físic. És l'hora de fer una pausa digital, d'apartar la mirada dels dispositius mòbils, i de recuperar els sentits. Descansem la mirada cap a l'infinit i deixem que la vida flueixi pausada i natural.

Des de la Biblioteca Antonio Martín us volem oferir un recull de recursos per a gaudir dia a dia d'aquesta sensació de llibertat amb una guia de Lectures d'estiu. Aquesta guia de lectura recull propostes d'excursions i rutes per a totes les edats i totes les condicions físiques. Passejar per la platja i sentir la remor de les onades, mirar el cel de nit i veure els estels, són aquelles petites coses que donen plaer i equilibri mental. Recordeu que caminar també dona l'oportunitat de conèixer més a prop l'entorn i deixa pas a l'observació i al descobriment.

Propostes per a tots els gustos, edats i condicions físiques

Dins la guia, podeu escollir quina és la vostra opció ja que es plantegen diferents possibilitats: 

"L'aventura és l'aventura": per viure una aventura des de casa. Recull de novel·les de viatges i aventures que cerquen el límit de la resistència humana.

"Caminar per pistes i senders": rutes per pujar als cims catalans i europeus més emblemàtics.

"Excursions en família":  aquestes guies que us presentem tenen rutes assequibles a totes les edats i formes físiques. No cal anar molt lluny per trobar un paisatge acollidor. 

"Encarar la muntanya": quan la muntanya és una companya imprescindible. Només alguns són els escollits per arribar al cim i aquesta és la seva aventura.

"Visites virtuals": continguts per conèixer més a fons el nostre entorn. La Xarxa de Parcs Naturals, Vuit cims a prop de Barcelona, Mar i muntanya, Passejant entre oliveres, Dia Mundial de la Bicicleta, Efemèrides ambientals, Dia Mundial de les abelles, Observar el cel, Hort urbà i Pel·lícules per la Greta.

Podeu demanar aquests materials a les vostres comandes o un lot sorpresa d'aquesta temàtica

Ja fa tres setmanes que des de la biblioteca es van començar a prestar llibres amb cita prèvia i estem molt contentes de la vostra participació. Els lots sorpresa han estat un gran èxit, així que continuarem preparant més paquets per a petits i grans. Al formulari de cita prèvia ja teniu l'opció “lots sorpresa” afegida i només l'haureu de marcar especificant el tema escollit. Si voleu qualsevol dels llibres inclosos a aquesta guia de lectura o voleu un lot d'aquesta temàtica només l'heu de demanar al formulari de cita prèvia o per telèfon.

Com haureu observat aquest temps de confinament l'absència de soroll per l'aturada del trànsit ens ha recordat que no vivim sols, que compartim l'espai amb altres éssers vius com els ocells, així que actuem sempre respectant els espais naturals i els ecosistemes. 

Ara que ja podem sortir aprofitem per recuperar la mobilitat física i la vitamina D. 

Bon camí i cuidem la Natura.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 15:30

“La pols que cau del cel”, un projecte íntim i comunitari

El dijous 24 de novembre va arribar a la seva fi el projecte “La pols que cau...