Esteu aquí

L'anglès més a prop que mai a la Biblioteca Antonio Martín

English Corner i Kids Corner: dues propostes en línia a l'abast de tota la ciutat

dijous, 4 febrer, 2021 - 10:15

La Biblioteca Antonio Martín com espai de lectura i aprenentatge ofereix a tots els pratencs i pratenques una aproximació al coneixement de la llengua anglesa en un context quotidià i significatiu. És així com el 2017 se suma al programa Interseccions amb el projecte Auxiliars de Conversa, incorporant a dos auxiliars de conversa nadius que dinamitzen diferents activitats en anglès que faciliten una millora de la competència comunicativa d’infants, joves i adults.

Aquesta col·laboració permet que la Biblioteca pugui gestar un vincle més intens amb els participants del projecte, donant-los a conèixer i posant a la seva disposició el conjunt de recursos en anglès disponibles -amb un fons ampli de llibres, revistes, pel·lícules, entre d’altres-. Així mateix, els auxiliars aporten nous títols de llibres interessants d'incorporar a la col·lecció i així utilitzar-los a les sessions com a punt de partida.

Kids Corner, activitat familiar virtual

El Kids Corner és una activitat familiar adreçada a tots els infants del Prat, des dels 3 als 12 anys. És una activitat dinamitzada per un professional nadiu, l’auxiliar de conversa, que té l'objectiu de generar una experiència immersiva amb l'anglès d’una forma lúdica i divertida.

Des dels seus inicis l’any 2017 ha estat una proposta amb gran acollida, on infants i famílies han pogut gaudir plegades de diverses dinàmiques de joc, contes, dramatització, conversa, treballs manuals, etc. En el marc de la presencialitat l’activitat s’ha desenvolupat a la sala infantil de la Biblioteca malgrat que actualment es desplega de manera virtual per adaptar-se a les noves condicions sanitàries.

La proposta actual desplegada en línia proposa diversos grups per franges d’edat a fi de procurar major adaptabilitat a cada infant. En l’actualitat, els grups es conformen per un màxim de 5 persones, en els següents horaris:

-       Dilluns i dimarts: Sessions per a infants de 7 a 12 anys, de 17.15 a 18.15 h. 

-       Divendres: Sessions per a infants de 3 a 4 anys (grup 1, de 17.15 a 17.40 h.) i de 5 a 6 anys (grup 2, 17.50 a 18.15h.).

Des de la Biblioteca es posa a disposició el préstec d’ordinadors per poder seguir la sessió des de la sala taller, sempre acompanyats per una persona adulta.

English Corner, converses en línia

L’English Corner és una activitat adreçada a les persones adultes, que s’organitza de manera grupal i es dinamitza per una professional nativa. En cada sessió, l’auxiliar de conversa proposa temàtiques tan diverses com ara vincles familiars, festes populars, sentiments i emocions… a partir de les quals es generen converses i debats que serveixen per posar en pràctica la llengua anglesa i anar adquirint nou vocabulari.

A més a més es proposen diferents lectures complementàries com ara de revistes Speak Up i Time, de novel·les clàssiques o dels llibres adaptats de diferents nivells de vocabulari (inicial, intermedi i avançat) molt utilitzats a les escoles d’idiomes i als instituts. També, la Biblioteca participa amb auxiliars de conversa d’altres equipaments oferint-los en préstec novel·les en anglès.

Actualment existeixen dos grups de nivell avançat i un grup de nivell intermedi, que es troben de manera setmanal. Com en el cas del Kids Corner, l’activitat també es realitza en format virtual i d’aquesta manera s’ha pogut donar continuïtat a la proposta.

Inscripció i informació

Totes les persones interessades a participar en el Kids Corner o a l’English Corner hauran d’inscriure’s en el següent enllaç. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania.

A més, podeu contactar amb la Biblioteca Antonio Martín per obtenir més informació així com consultar l’oferta al web municipal.  

La Biblioteca anima a la ciutadania a participar d’aquestes activitats. És una oportunitat d’introduir l’anglès en el dia a dia, ja que a través d’una combinació d’activitats es crea un ambient d’exploració per aprendre la llengua anglesa de manera natural.

 

Kids Corner a la Biblioteca Antonio Martín

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 11:00

Al Prat recuperem els vincles! En marxa el projecte Nodum

La situació de pandèmia ha afectat de diverses maneres la vida de les persones. Als centres educatius els períodes de confinament i les mesures der...

divendres, 3 desembre, 2021 - 09:30

L'Escola Sona retorna a La Capsa

Primer concert dels combos de L'Escola d'Arts en Viu d'aquest curs 21-22

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...