Esteu aquí

L’alumnat pratenc aprèn durant el curs a resoldre les situacions de conflicte a través del diàleg

dijous, 29 juny, 2023 - 13:45

Durant el curs escolar 2022-2023, el Servei de Mediació de l’Ajuntament ha dut a terme una formació a l’alumnat de la ciutat per tal d’ensenyar-li a resoldre els conflictes de convivència a través del diàleg i l’empatia.

Amb el nom “Cercles de diàleg: Me sentit escoltada”, el Servei de Mediació ha dut a terme un total de 21 sessions per donar eines i recursos per prevenir, detectar, gestionar i resoldre les situacions de conflicte als centres educatius de la ciutat. La finalitat ha estat el d’enfortir el teixit educatiu de la ciutat, tot millorant la seva convivència.

El cercles de diàleg són uns espais segurs i de confiança. On des de la igualtat, l’alumnat ha pogut escoltar i sentir-se escoltat per la resta de persones participants. L’objectiu és abordar de manera col·lectiva situacions preocupants o que necessiten ser repensades i construïdes de nou.

Aquesta pràctica es fonamenta en que totes les persones poden fer canvis positius si es compta amb elles per participar ens el processos de millora. En aquest sentit, infants i joves necessiten tenir veu per expressar els seus punts de vista sobre els temes que més els afecten: vida escolar, convivència a les aules, activitats escolars, etc..

L’experiència ha permès conèixer de primera mà les necessitats i les inquietuds de l’alumnat participant. Fet que servirà per poder acompanyar-lo d’una millor manera en el seu creixement personal des del diferents serveis municipals, en el futur.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...