Esteu aquí

L'alumnat de batxillerat participarà en una activitat per afrontar l'ansietat

Segons un informe internacional, les nenes i les adolescents són qui més la pateixen

Imatge de l'activitat Afrontar l'ansietat en situacions difícils del curs passat a un institut del Prat

dimarts, 6 octubre, 2020 - 10:00

Durant aquest curs, l'alumnat de batxillerat del Prat tindrà l'oportunitat de fer l’activitat “Afrontar l’ansietat en situacions difícils”, una formació que és gratuïta i organitzada pels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum. 

Tots els instituts de batxillerat de la ciutat han sol·licitat fer l'activitat (16 grups, 479 alumnes), on es comparteixen recursos per augmentar les eines i fer front a les situacions de dificultat com la que s'està vivint des de fa mesos arran de la pandèmia de COVID-19. 

L’activitat també està oberta a professorat i famílies i a altres col.lectius i entitats que hi estiguin interessades. Només cal contactar amb salut@elprat.cat. En aquest enllaç podeu consultar totes les activitats de l’àmbit Educació per a la Salut adreçades als centres educatius de les diferents etapes, professorat i famílies, emmarcada en el catàleg El Prat Educa 2020-2021.

Les nenes i les adolescents, les més afectades

"Vides interrompudes: l’impacte de la COVID-19 en les nenes i les joves" és un informe publicat per l’ONG Plan Internacional, elaborat a partir de 7.000 testimonis de nenes i adolescents de 14 països, entre els quals es troba Espanya. La pandèmia de la COVID-19 ha provocat que nou de cada deu nenes i adolescents pateixin un nivel mitjà o alt d’ansietat, segons l'informe, que indica que són les que viuen a Espanya i Índia les que més reconeixen haver tingut canvis negatius importants a les seves vides. 

El document assegura que són les menors les que més pateixen els efectes secundaris de la pandèmia i que existeix una correlació entre el seu grau d’ansietat i el seu nivell socioeconòmic, de forma que a un nivell més baix, els nivells d’ansietat són més alts. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 octubre, 2021 - 12:30

Nova reunió de la comissió d’Accessibilitat de la ciutat

El passat 26 d’octubre la comissió d’Accessibilitat, pertanyent al programa municipal de les Persones amb Diversitat Funcional, va celebrar la seva d...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:30

Quatre experts del sector educatiu i cultural reflexionen sobre l’aposta municipal IntersECCions

Aprofundeixen sobre l’exercici dels drets culturals, la connexió de l’escola...
Tardor LGTBI

dimarts, 26 octubre, 2021 - 13:45

El proper 4 de novembre, nova sessió de la Taula LGTBIQ+

El dia següent el Cèntric Espai Cultural acollirà la presentació del llibre ...