Esteu aquí

L'alcalde Mijoler reclama al president Torra que concreti la seva promesa de fer arribar ajuts econòmics a les llars amb beques menjador

El batlle denuncia, en una missiva conjunta del món local al cap de l'executiu, que els diners no han arribat perquè la Generalitat no col·labora i reitera la seva disposició a ajudar-la: “treballem amb l'objectiu que aquesta crisi no deixi ningú exclòs”

dissabte, 21 març, 2020 - 14:00

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que concreti la promesa de fer arribar ajuts econòmics a les famílies amb beques menjador que ara no poden fer ús d'aquest servei perquè les escoles estan tancades indefinidament. Mijoler denuncia, en una missiva conjunta amb altres alcaldes i alcaldesses catalanes, que malgrat les promeses del Govern les famílies segueixen sense rebre aquests ajuts una setmana després que es decretés el confinament. “Els Ajuntaments ens trobem desemparats per fer front a una situació de la qual no en tenim competències. No tenim cap tipus de suport per part de la Generalitat”, denuncia Mijoler, que també reitera el seu compromís de col·laboració. “Ho devem a la nostra ciutadania, especialment a les persones en situació de vulnerabilitat. Treballem amb l’objectiu que aquesta crisi sanitària, social i econòmica no deixi ningú exclòs”, afirma Mijoler, tot reiterant la seva predisposició a donar suport a la Generalitat en aquest assumpte.

El Govern va anunciar el passat 16 de març quegarantiria els ajuts de menjador i a menors usuaris dels serveis d'intervenció socioeducativa amb servei d'àpat, però dies després d'aquest anunci, els ajuts segueixen sense arribar a les famílies. “No només no tenim directrius. Ni tan sols al moment de redactar aquesta carta han arribat encara les targetes als Consells Comarcals per a lliurar-les als Ajuntaments”, denuncien Mijoler i la resta de representants municipals. “No hem rebut cap directriu concreta sobre la fórmula per fer el repartiment. Ni tan sols comptem amb les dades de les famílies a qui s’han de lliurar, per tal de poder contactar prèviament i organitzar el servei amb antelació i cita prèvia, tot evitant cues i aglomeracions i respectant així les recomanacions sanitàries en l'actual situació d'alarma epidemiològica”, exposen Mijoler i la resta d'alcalde i alcaldesses.

Reunió sense respostes clares

Mijoler i altres representants municipals catalans han fet arribar aquesta carta al President després de la manca de resposta exhibida pel Govern en una reunió, aquest dijous passat, de les conselleres Budó, Vergès i Buch amb diverses veus municipalistes, com les diputacions, l'ACM i la FMC i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a la qual va assistir durant l'inici el propi president Torra.

Davant d'aquesta situació, l'alcalde del Prat i els d'altres ciutats reiteren“la total disponibilitat del món local en articular totes les propostes que tinguem al nostre abast per a garantir que els ajuts arribin a les famílies”, però alhora reclamen “que cal fer-ho de manera dialogada, acordada i coordinada, amb la responsabilitat que se li exigeix al Govern que encapçali per a trobar la solució lògica a aquest problema”.

Llegeix aquí la carta enviada per Lluís Mijoler i altres alcaldes i alcaldesses al president de la Generalitat (pdf - 37736 bytes)
Llegeix aquí la carta enviada per Lluís Mijoler i altres alcaldes i alcaldesses al president de la Generalitat

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 octubre, 2021 - 14:15

El pessebre de la plaça de la Vila ja té data d’inauguració

El passat mes juliol va ser el tret de sortida als treballs per començar a elaborar el pessebre de la plaça de Vila d’enguany. Ara a l’octubre...

dimarts, 19 octubre, 2021 - 11:45

L'Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

La campanya municipal “Sortiu i disfruteu” anima la gent del Prat a fer...

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...