Esteu aquí

L'alcalde del Prat es referma pel que fa a l'aeroport: "Ni un pam més"

Lluís Mijoler assegura que és impossible ampliar la infraestructura sense afectar als espais naturals

Un avió sobrevola el paratge de la Ricarda, als Espais Naturals protegits del Delta del Llobregat.

dimecres, 4 agost, 2021 - 12:00

Davant les darreres novetats pel que fa a l'ampliació de l'aeroport del Prat, especialment l'acord entre els governs espanyol i català per desbloquejar-la, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha refermat la seva posició, i la de tot el consistori, contrària al projecte: "no es pot ampliar l'aeroport ni un am més sense destruir espais naturals del delta del Llobregat", ha assegurat.

L'alcalde del Prat considera que l'acord entre governs "és inadmissible, fet amb nocturnitat, en un mes d'agost", i creu que "el Govern de la Generalitat ha cedit al xantatge d’Aena; tot el treball que hem fet a la taula institucional i a la taula tècnica no ha servit per a res perquè estem on ens volia Aena”. Mijoler es refereix a les taules convocades per la Generalitat en les quals han participat els Ajuntaments del Prat i de Barcelona, altres municipis del territori, l’Estat i Aena.

Deslleialtat institucional

Mijoler assegura que l'acord entre Estat i Generalitat no se situa dins del consens treballat a les taules tècniques on han participat aquestes institucions i ha lamentat que els dos executius hagin negociat l’acord “amb una deslleialtat absoluta, de forma unilateral, fora de la taula institucional, amb un dels ministeris del Gobierno del Estado”.

Continuïtat del grup de treball

L’alcalde ha volgut destacar “només una bona notícia” de l’acord: “es mantindrà aquest grup de treball”. “Nosaltres hi serem, perquè tenim el coneixement del propi territori i podrem dir quina és la situació real del delta i què no hi pot passar, què suposaria l’ampliació”.

En aquest sentit, ha advertit que el Govern “menteix” quan afirma que és possible ampliar l’aeroport per reforçar el seu caràcter intercontinental i alhora no afectar espais naturals. “Des del principi Aena està dient que l’única fórmula que contempla passa per l’ampliació de la tercera pista. Quina és aquesta alternativa que Puigneró coneix i no coneix ningú més? O hi ha alternativa o directament estan mentint”, ha asseverat l’alcalde Mijoler.

Tot seguit podeu consultar algunes de les intervencions de Lluís Mijoler al respecte d'aquest tema:

- Entrevista a eldiario.es

Compartir

Noticies relacionades

Bicicletes Ambici

divendres, 24 març, 2023 - 13:00

Més de 400 persones del Prat s’han abonat ja al nou servei de bicicleta elèctrica compartida

Amb l'AMBici, se suma un nou mitjà de transport públic a l’estratègia de la...
Pla Director d'Enllumenat 4

dimecres, 22 març, 2023 - 10:15

Les millores implementades en el marc del Pla Director d’Enllumenat suposaran un estalvi de 155.000 euros anuals a la ciutat

Amb el sistema de telegestió que s'ha instal·lat a tots els quadres de llum,...
Nova seu electrònica

dimarts, 21 març, 2023 - 12:00

L’Ajuntament del Prat estrena una seu electrònica renovada

El portal ha començat a funcionar avui, 21 de març, i té com a objectiu...