Esteu aquí

L’alcalde del Prat convoca els agents socials, econòmics i polítics de la ciutat a la Taula per la Recuperació front a l’impacte de la COVID-19

En aquesta primera trobada presencial de la Taula, es presentaran els principals eixos d’actuació de l’estratègia de recuperació del Prat, que passen per promoure una ciutat cohesionada, pròspera i que faci costat al seu comerç i teixit productiu, innovadora i oberta, sostenible, resilient i compromesa amb la transició energètica

Declaració institucional alcalde

dijous, 9 juliol, 2020 - 19:15

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha anunciat la convocatòria de la Taula per la Recuperació de la ciutat front a l’impacte de la COVID-19, que vol aplegar els diversos agents socials, econòmics i polítics de la ciutat. L’objectiu de la Taula és dissenyar, acordar i impulsar una estratègia de recuperació social i econòmica per al Prat.

La primera trobada presencial de la Taula serà el proper dijous, 16 de juliol, a la Granja de La Ricarda, espai que s’adequarà amb les mesures de seguretat pertinents. Hi estan convidats tots els grups polítics que tenen representació parlamentària a Catalunya (estiguin o no representats a l’Ajuntament), a més d’entitats econòmiques i socials del municipi.  

L’alcalde ha anunciat aquesta convocatòria durant la declaració institucional que ha fet aquesta tarda a la radiotelevisió pública del Prat, la quarta que fa des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, per valorar la situació de la ciutat i exposar les mesures adoptades per l’Ajuntament front a l’emergència. 

Prèviament a aquesta primera trobada presencial de la Taula per la Recuperació, ja s’han treballat els fonaments de l’estratègia per reimpulsar la ciutat front a l’impacte de la COVID-19, que seguirà oberta d’ara en endavant a noves propostes que puguin contribuir a enriquir-la o adequar-la a l’evolució del context social.

En la seva declaració, l’alcalde ha posat en valor l’esperit de solidaritat i cooperació demostrat per la ciutadania i el teixit social pratenc durant la pandèmia i ha instat a mantenir-lo d’ara en endavant: Durant el confinament, ens hem cuidat. Ara ens hem de seguir cuidant. La greu situació ha fet emergir allò públic i el valor de la cooperació com l'únic escut per protegir-nos. Ens ha d’ajudar a superar també la crisi econòmica”. L’alcalde ha emmarcat en aquesta voluntat de cooperació la convocatòria de la Taula per la Recuperació.

Mijoler també ha considerat que, ara més que mai, s’han de defensar els valors del model de ciutat que van inspirar l’actual Pla d’Actuació Municipal 2020-2023. En aquest sentit, s’ha referit a la importància de promoure una “ciutat cohesionada”, “una ciutat pròspera que faci costat al seu comerç i al seu teixit productiu en aquests moments complicats”,  “una ciutat innovadora i oberta” i una “ciutat sostenible i resilient” que promogui la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. Aquests també seran els eixos sobre els quals s’articularà l’estratègia de recuperació de la ciutat.

Dol i escalf per a les víctimes de la Covid19 i els seus familiars

En la seva declaració institucional, l’alcalde del Prat ha volgut dedicar unes paraules de record i escalf per a les persones afectades i víctimes de la COVID-19 i els seus familiars i amics.

Així mateix, ha recordat que el diumenge de la setmana vinent, 19 de juliol, a les 20h, el Centre Esportiu Municipal Estruch acollirà un acte per expressar el condol i acompanyar els familiars de les víctimes de la COVID-19. Serà un acte obert a la ciutadania fins al límit d’aforament i adequat amb les mesures de seguretat adients. Els familiars de les víctimes de COVID-19 que vulguin assistir poden reservar lloc a través dels canals especificats al web municipal.

També al web municipal s’ha obert un espai per tal que tothom qui ho desitgi pugui deixar el seu missatge de record per a les víctimes i escalf per a les famílies.

Mijoler també ha anunciat que es col·locarà una placa a l’espai públic, en un emplaçament destacat, perquè la memòria de les víctimes perduri a la nostra ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...
Ple gener 2022

dimecres, 12 gener, 2022 - 19:00

El ple del Prat manté la suspensió de llicències per a cases d’apostes i associacions de fumadors mentre endureix les condicions per a la seva obertura

La tramitació de la normativa que ho regula, aprovada avui inicialment al ple...
Accés a l'edifici de consultes externes de l'hospital de Bellvitge, on estarà el punt de vacunació.

dimecres, 12 gener, 2022 - 12:30

L’Hospital de Bellvitge obre dijous 13 de gener un punt de vacunació amb cita prèvia per a la Covid-19

El nou punt de vacunació, que es convertirà en el més proper al nucli urbà...