Esteu aquí

L’Ajuntament signa un conveni amb la Fundació Esperanzah

Per promoure l’economia social i solidària, la gestió ciutadana, la innovació per al desenvolupament local, social i econòmic, i l’enfortiment i suport al teixit associatiu

Marcelo Montori, president del patronat de la Fundació Esperanzah, i Sergi Alegre, tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, durant la signatura del conveni.

dilluns, 6 novembre, 2017 - 13:45

L’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah han signat avui un conveni de col·laboració per promoure conjuntament l’economia social i solidària,la gestió ciutadana, la innovació per al desenvolupament local, social i econòmic, i l’enfortiment i suport al teixit associatiut del Prat. Mitjançant aquest acord, l’Ajuntament destinarà enguany 125.000 € a les activitats de la Fundació Esperanzah, renovant així el conveni de l'any passat, que va ser de 100.000 €. 

El conveni respon a la voluntat de l’Ajuntament del Prat d’impulsar els projectes d’economia social i cooperativa, especialment al barri de Sant Cosme, mitjançant ajuts directes a les entitats i associacions locals que treballen en aquest àmbit. El Programa d’Actuació Municipal (PAM) prioritza l’establiment de convenis i altres formes de col·laboració amb les entitats del tercer sector que treballen per la cohesió social al Prat. 

Fundació sense ànim de lucre

La Fundació Esperanzah és una organització sense ànim de lucre que treballa per potenciar i consolidar el sector de l’economia social, solidària i el desenvolupament sostenible al Prat. La Fundació aposta per innovar i enfortir el teixit associatiu com a element vertebrador de la democràcia activa i participativa de la nostra ciutat i treballa per construir una comunitat basada en el bé comú, creant l’ecosistema i les estructures necessàries per fer-la possible. 

La Fundació es va crear l’any 2016 gràcies a l’impuls del conegut Festival Esperanzah, nascut el 2008, que va permetre recaptar els fons necessaris per a la seva posada en marxa. En la desena edició, celebrada al parc Nou els passats 13 i 15 d’octubre, el festival va comptar amb prop de 23.000 assistents i amb una programació de més de 60 activitats musicals, teatrals, culturals i lúdiques, en les quals van participar artistes i personalitats de renom com Txarango, Leo Bassi o Jordi Évole. Tots els fons recaptats es destinaran íntegrament a projectes socials i solidaris. 

Mostra de l'Economia Social i Cooperativa

La Fundació Esperanzah impulsarà properament, i per segon any consecutiu, la Mostra de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat en el marc de la Fira Avícola del Prat, entre el 15 i el 17 de desembre

Escola d'Estiu

Entre les activitats destacades de la Fundació hi figura l’Escola d’Estiu de l’Economia Social i Solidària, organitzada conjuntament amb la XES (Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya), que es preveu tingui continuïtat l’any 2018. Es tracta de la primera escola d’estiu d’aquest sector a Catalunya, que va arrencar l’any 2016 i va celebrar la seva darrera edició entre els passats 30 de juny i 1 de juliol. 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...