Esteu aquí

L’Ajuntament sancionarà un banc per fer un desnonament sense oferir lloguer social

L'entitat bancària no ha respectat la llei, ja que abans de demanar el llançament està obligada a oferir una alternativa habitacional a les persones afectades

dissabte, 21 novembre, 2020 - 13:15

L'Ajuntament del Prat ha identificat recentment, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, un cas d’incompliment legal per part d’un banc a la nostra ciutat. L'entitat financera ha demanat un desnonament sense haver ofert un pis de lloguer social a les persones afectades ni informar-ne l'Ajuntament. 

Davant d’això, l’Ajuntament, en aplicació de l'article 5 de la llei catalana 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge o de pobresa energètica, i tal i com reclama la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PA) arreu de Catalunya, ha decidit iniciar el tràmit sancionador contra aquest banc.

Segons la llei, els grans tenidors d’habitatge, com els bancs, estan obligats a oferir un lloguer social  abans de demanar el desnonament o en cas d’una dació en pagament d’una persona vulnerable. 

Al Prat, l’Ajuntament vetlla pel compliment de la llei. Normalment els bancs comuniquen que ofereixen aquest lloguer social a les persones i famílies amenaçades per un llançament. Si el consistori identifiqués algun altre cas en què això no es fa, iniciaria les accions pertinents per sancionar el banc o el gran tenidor que incompleix la llei.

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat 2022

divendres, 12 agost, 2022 - 13:30

L’aigua de la platja del Prat, excel·lent i a gairebé 30ºC

Continua el bon estat i salubritat del litoral pratenc. Es recomana extremar...
Imatge d'arxiu de la policia local del Prat de Llobregat.

divendres, 12 agost, 2022 - 13:15

El sospitós de provocar els darrers incendis, detingut de nou

Una nova acció de la Policia Local ha provocat que l’home s’entregués als...
Platja del Prat 2022

divendres, 29 juliol, 2022 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja es manté excel·lent

Des del començament de la temporada les analítiques mostren el el bon estat i...