Esteu aquí

L'Ajuntament recomana trucar la Oficina d'Atenció i Informació Ciutadana enlloc d'anar-hi presencialment

La informació sobre la inscripció escolar, també per via telefònica per contenir el coronavirus

OIAC

dilluns, 16 març, 2020 - 11:00

Atenent les recomanacions de les autoritats sanitàries, els serveis municipals romanen tancats per aturar la propagació del coronavirus a la ciutat. Només estan oberts aquells que són imprescindibles, per poder atendre la ciutadania durant les properes dues setmanes, mentre duri la fase d'alerta del pla d'emergències municipal. En tot cas, es recomana que aquelles persones que ho requereixin truquin abans d'acudir-hi presencialment.

L’Oficina d’Atenció i Informació Ciutadana (OIAC) continuarà oberta, però es demana a les persones que necessitin fer consultes a l’OIAC que truquin al servei abans d’anar-hi (al telèfon 93 379 00 50). Sempre que sigui possible, es resoldran els dubtes i preguntes telefònicament. Recordeu que els tràmits es poden fer on-line i que aquí podeu consultar com cal fer-ho.

 

Serveis Socials 

Durant les properes dues setmanes es reprogramen o anul·len les cites no urgents del Serveis Socials Bàsics.

Per situacions d'urgència i emergències s'habiliten dues oficines d'atenció (equips de guàrdia):

UPASS (Ignasi Iglesias 9)

EBAS MARINA (Carrer de la Carretera de la Bunyola, 49) 

Aquestes oficines realitzaran atenció telemàtica (telèfon o whatsapp) a tota la ciutadania del Prat en relació a necessitats socials especialment per les persones més vulnerables. A aquestes oficines s’atendrà de forma presencial només amb cita prèvia.

Per l’atenció dels Serveis Socials bàsics i per demanar cita a aquests serveis d’urgència i emergència s’habilita:

  • UPASS:

- Whastapp: 638305268

 Telèfon: 933790050 Ext. 5494 i 5495

 

  • EBAS MARINA:

- Whastapp: 606754670

- Telèfon: 933790050 Ext. 5760 i 5766

 

 

Es tanquen els centres dels serveis EBAS Centre, EBAS Ribera Baixa, EBAS Sant Cosme, Servei prelaboral, Centre Obert Municipal (Pl. Pirineus, Avda. del Canal i Pl. Orcasitas), Programa Passarel·la, Espai d'Atenció a famílies, Espai suport (suport jurídic i psicològic, Jo Puc, i habitatge d'inclusió).

Els menjadors socials vinculats a les residències Penedès i 11 de Setembre resten tancats per prevenir la seguretat dels residents.

 

Mantenen l'atenció al públic els serveis següents els quals seran ampliats i reforçats en funció de les necessitats:

  • Servei d'Ajuda a Domicili
  • Àpats a domicili
  • Punt Solidari (banc d'aliments) i suports d’urgència social per alimentació bàsica.
  • Teleassistència
  • SPAI (persones vulnerables)
  • Emergències socials.
  • Residència d'Avís Penedès

 

Es farà seguiment telefònic proactiu dels casos amb especial vulnerabilitat i es valorarà la oferta de serveis addicionals o alternatius davant la situació d’emergència i el tancament d’altres serveis que puguin tenir impacte social.

 

Policia Local

La policia local també atendrà les trucades sobre possibles incidències a la ciutat per via telefònica. El telèfon de la policia local és 93 478 72 72.

 

Preinscipció escolar

L'atenció per resoldre dubtes i consultes sobre la preinscripció escolar tampoc es farà de forma presencial. Enlloc d'això, cal trucar en horaris d'oficina al telèfon 93 379 00 50, extensions 5490 i 5310.

Les dates de preinscripció previstes pel departament d'Ensenyament de la Generalitat van del 23 de març al primer d'abril. Si hi hagués qualsevol canvi o novetat sobre el procés de preinscripció que es pugui produir en els propers dies, s'informarà adequadament.

 

L'edifici del carrer Major està sent netejat

En cas d’haver de gestionar llicències urbanístiques, es demana a les persones interessades que avancin els tràmits telemàticament i no acudeixin presencialment a l’edifici municipal del C/Major 2-4 (on hi ha les àrees municipals d’Urbanisme i de Medi Ambient i Energia). En aquests moments, després de detectar un cas positiu de coronavirus d’un treballador municipal d’aquest edifici, aquest s’ha desallotjat amb caràcter exclusivament preventiu. És una mesura de precaució que, en funció del que determinin les autoritats sanitàries, es podria revertir durant els propers dies.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 19 octubre, 2020 - 13:00

19 d'octubre, Dia mundial contra el càncer de mama

Els hàbits saludables com l'alimentació equilibrada, el moviment adequat a...

divendres, 16 octubre, 2020 - 14:30

Tornen les reduccions d'aforament i els controls d'accés als mercats Municipal, de Pagès i setmanal

Les botigues a l'abast han d’avançar el tancament a les 21 h

dimarts, 13 octubre, 2020 - 14:00

La Policia Local estrena 7 motos elèctriques

El cos policial també incorpora 6 bicicletes amb assistència elèctrica