Esteu aquí

L'Ajuntament promou la salut a través de l'activitat física i l'esport

Es posen en marxa noves activitats del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES)

dilluns, 14 febrer, 2011 - 10:45

Els departaments municipals de Salut Pública i d'Esports han posat en marxa dues noves activitats relacionades amb el PAFES (Pla d'Activitat Física Esport i Salut), amb la col.laboració dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat i la Generalitat.

La primera és un programa pilot que es durà a terme en els centres esportius municipals amb monitors/es i fisioterapeutes, per a persones amb un risc mitjà - alt de patologies relacionades amb obesitat, hipercolesterolèmia, hiperlipèmia o hipertensió.

Aquestes persones són derivades pel seu equip mèdic del CAP a una metge de medicina esportiva que els fa proves per garantir que l'activitat física no els representi un risc addicional, i ponderar la intensitat i tipologia dels exercicis.

Caminades saludables
La segona novetat són caminades saludables per rutes ja definides (tres amb origen i final en cada CAP de la ciutat, una altra pel marge del riu i una altra al camí de la platja) tutelades per un monitor dels centres esportius i per un infermer dels ambulatoris.

L'objectiu és controlar la manera de fer els exercicis i recordar altres mesures de salut complementàries com la dieta, la prevenció de consum d'alcohol i tabac o l'establiment d'altres hàbits saludables.

La novetat d'aquestes iniciatives és que l'activitat física es prescriurà com una mesura terapèutica al mateix nivell que la medicació. El resultat de les activitats es retornarà a l'equip mèdic per fer el seguiment i ajustar la prescripció a les necessitats de cada pacient.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 8 juliol, 2020 - 13:00

Activitats esportives a l'aire lliure per a la gent gran

Les activitats es fan cada dimecres del mes de juliol i són gratuïtes per...

dimecres, 8 juliol, 2020 - 09:30

32 professionals i voluntàries del programa Antenes reben formació per acompanyar el dol

L'objectiu és aprendre a detectar i a donar suport a les persones que han...
Oficina Integral d'Atenció Social 2

dimarts, 7 juliol, 2020 - 13:00

L’Oficina Integral d’Atenció Social del Prat, que va obrir a mitjans de maig per l’emergència de la Covid19, ha atès prop de 2.100 persones

L’Oficina Integral d’Atenció Social (OIAS) del Prat ja ha atès 2.090 persones...