Esteu aquí

L'Ajuntament promou la salut a través de l'activitat física i l'esport

Es posen en marxa noves activitats del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES)

dilluns, 14 febrer, 2011 - 10:45

Els departaments municipals de Salut Pública i d'Esports han posat en marxa dues noves activitats relacionades amb el PAFES (Pla d'Activitat Física Esport i Salut), amb la col.laboració dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat i la Generalitat.

La primera és un programa pilot que es durà a terme en els centres esportius municipals amb monitors/es i fisioterapeutes, per a persones amb un risc mitjà - alt de patologies relacionades amb obesitat, hipercolesterolèmia, hiperlipèmia o hipertensió.

Aquestes persones són derivades pel seu equip mèdic del CAP a una metge de medicina esportiva que els fa proves per garantir que l'activitat física no els representi un risc addicional, i ponderar la intensitat i tipologia dels exercicis.

Caminades saludables
La segona novetat són caminades saludables per rutes ja definides (tres amb origen i final en cada CAP de la ciutat, una altra pel marge del riu i una altra al camí de la platja) tutelades per un monitor dels centres esportius i per un infermer dels ambulatoris.

L'objectiu és controlar la manera de fer els exercicis i recordar altres mesures de salut complementàries com la dieta, la prevenció de consum d'alcohol i tabac o l'establiment d'altres hàbits saludables.

La novetat d'aquestes iniciatives és que l'activitat física es prescriurà com una mesura terapèutica al mateix nivell que la medicació. El resultat de les activitats es retornarà a l'equip mèdic per fer el seguiment i ajustar la prescripció a les necessitats de cada pacient.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 6 desembre, 2019 - 11:30

La valoració ciutadana de la convivència al Prat supera la mitjana metropolitana

En el seu primer any de funcionament, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència...

dijous, 5 desembre, 2019 - 11:45

La Fundació Espigoladors rep el Premi Voluntariat 2019 de la Generalitat

L'entitat pratenca es dedica a aprofitar aliments que queden als camps...

dijous, 5 desembre, 2019 - 10:30

5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

L'Ajuntament impulsa la campanya "1+1=Voluntariat"