Esteu aquí

L’Ajuntament presenta el primer Reglament i Pla Director de Participació Ciutadana

Fruit de la reflexió conjunta d’una àmplia diversitat d’agents socials de la ciutat

dimecres, 20 febrer, 2019 - 12:15

L’Ajuntament del Prat treballa per aprovar, per primera vegada a la ciutat, un Reglament i un Pla Director de Participació Ciutadania. El Reglament estableix els principis i mecanismes de participació ciutadana en les polítiques locals, per promoure-hi la implicació de la ciutadania, les entitats i col·lectius de la ciutat. Per la seva banda, el Pla Director estableix els criteris de participació que han d’impulsar les diferents àrees de l’Ajuntament de forma transversal. 

Fins ara, els mecanismes de participació estaven recollits en el Reglament Orgànic Municipal (ROM), però no es comptava amb documents específics dedicats a aquest tema. Amb el nou pla i reglament, el Prat fa un salt endavant en matèria de participació, com a mesura d’aprofundiment democràtic, per tal que la ciutadania sigui subjecte actiu en el desenvolupament de les polítiques públiques. 

Dijous a la tarda al Cèntric

Per tal d’explicar què impliquen el Reglament com el Pla Director i reflexionar sobre la participació ciutadana al Prat, aquest dijous 21 de febrer a les 18 h el Cèntric Espai Cultural acollirà un acte de presentació pública.

El Reglament de Participació Ciutadana

A través del reglament, tant la ciutadania com les entitats i col·lectius del Prat poden consultar quins són els instruments de participació que tenen el seu abast, entre altres aspectes.

El Reglament estableix el règim jurídic i les diferents modalitats, procediments i instruments que regeixen la participació ciutadania en l’àmbit municipal; detalla sota quins principis s’ha de regir la participació ciutadana i explica quins són els instruments de participació que la ciutadania, les entitats i col·lectius de la ciutat tenen al seu abast per prendre part del procés d’elaboració de les polítiques locals. 

Tal com estableix també el reglament, l’Ajuntament ha de promoure la cultura participativa i proporcionar a les entitats del municipi suport per al desenvolupament autònom de les seves activitats mitjançant campanyes de sensibilització o facilitar-los recursos de diferents tipus.

El Pla Director

El Pla Director vol promoure que les diferents àrees municipals promoguin els principis de la participació ciutadana de forma transversal. Així, traça els objectius i els criteris de la participació ciutadana en les polítiques locals, que han de seguir de forma transversal totes les àrees i serveis municipals. 

Per a més informació

El Servei de Participació Ciutadana de Cases d’En Puig ofereix  assessorament i suport en el disseny, execució i seguiment de processos, òrgans i mecanismes de participació ciutadana. També es pot trobar més informació a www.elprat.cat/participacio 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

El Servei de Mediació de l’Ajuntament celebra el seu 25è aniversari

El 19 de gener es durà a terme una activitat per commemorar el Dia de la...

dijous, 13 gener, 2022 - 15:00

Nou cicle de formacions per a entitats i voluntariat

Emmarcades dins de l’Aula de Ciutadania. Inscripcions ja obertes