Esteu aquí

L’Ajuntament presenta el Pla Local i la Taula d’Infància i Adolescència a la ciutadania del Prat

dilluns, 22 novembre, 2021 - 11:45

El passat 18 de novembre, amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Drets dels Infants, es va presentar la el Pla Local  i la Taula d’Infància i Adolescència. Una trobada que ha servit per mostrar quines són les accions a desenvolupar en el període de 2022-2024 per poder millorar la vida dels infants i adolescents del Prat mitjançant polítiques municipals que garanteixin els seus drets a la salut, l'educació, la protecció i la participació.

El procés participatiu per a la confecció del Pla Local ha sigut una de les accions més nombroses que s’han fet a la ciutat, amb més de 1400 infants, famílies, entitats i administracions implicades, que han pogut participar en la construcció d’aquest document.

Les línies d’acció d’aquest pla es basen en el programa “Ciutats amigues dels infants” que ha realitzat Unicef, amb 6 eixos a desenvolupar:

  • Eix 1: dret a l’escola
  • Eix 2: dret  serveis de qualitat
  • Eix 3: dret al tracte just
  • Eix 4: dret a entorns segur i saludables
  • Eix 5: dret a ser infant i adolescent
  • Eix 6: governança

En aquesta jornada també es va presentar la Taula d’Infància i Adolescència. Aquesta es vertebrarà en 3 grups de treball: tracte just, participació i entorns segur i saludables. A través d’aquests es durà a terme diferents accions que s’hn definit, diagnosticat i proposat al Pla Local d’Infància i Adolescència.

A l’acte, també va participar la M. Jesús Larios, adjunta al Síndic de Greuges, per parlar sobre la importància de garantir els drets a la infància.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 setembre, 2022 - 13:30

Demà, 1 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

L’1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Persones Grans. Una commemoració que pretén reivindicar la ple...
Presentacio Missio Cohesió Territorial Compromís Metropolità Prat

divendres, 30 setembre, 2022 - 10:15

El Compromís Metropolità 2030 s’ha compromès a reduir a menys del 25% la població de rendes baixes als barris més vulnerables, en l’acte celebrat al Prat

En matèria de cohesió territorial, el pla estratègic s’ha fixat l’objectiu de...

dijous, 29 setembre, 2022 - 12:15

El LECXIT busca persones voluntàries

A moltes escoles de primària del Prat hi ha nens i nenes que llegeixen una hora a la setmana acompanyades de persones joves o adultes, que els acompanyen en l’aventura de llegir. Aquestes ...