Esteu aquí

L’Ajuntament organitza tallers de pintura corporal sobre salut mamària i prevenció del càncer de mama

L'artista Zinteta impartirà cursos els dies 4 i 6 de setembre

dilluns, 3 setembre, 2018 - 11:30

En el marc de la commemoració del Dia de la Salut Mamària i la Prevenció del Càncer de Mama, que se celebra el mes d’octubre, l’Ajuntament del Prat ha organitzat una sèrie d’actes festius i lúdics entre els quals destaquen els tallers de pintura corporal ‘Cuida-te-les’. 

En diverses sessions, aquests tallers tenen com a objectiu reapropiar-se i tenir cura del cos com una forma més de salut, centrant-se en la salut mamària i la prevenció del càncer de mama. Els tallers s’han organitzat amb el suport de les entitats pratenques Junta Local AECC Catalunya Contra el Càncer i Areola Grup de suport a l’alletament matern i a la criança. 

Trobareu aquí tota la informació d’aquesta convocatòria.

Pintura corporal de la mà de Zinteta

Zinteta, nom artístic de Cinta Tort, serà l’encarregada d’impartir aquests tallers de pintura corporal. L’artista va donar-se a conèixer amb el projecte #ManchoYNoMeDoyAsco, una sèrie de fotografies que va difondre per xarxes socials i ràpidament es van fer virals, en les quals reivindicava la menstruació femenina fugint de tabús. "Volia ajudar a normalitzar un procés absolutament quotidià i normal, així que vaig posar-me a pintar sense saber ben bé on em portarien els meus dibuixos...”, explica Zinteta.  

Seguint la temàtica Body Positive, un altre dels seus treballs més reconeguts ha estat el que decora amb pintura corporal tota mena de marques a la pell (estries, cicatrius, taques...) per ajudar a les persones a tenir una actitud més tolerant cap als seus cossos. 

La proposta del Departament de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament s’emmarca en aquest projecte. Els tallers consisteixen en aplicar aquestes tècniques de pintura corporal als pits de les participants. Els seus responsables volen posar l’accent en que aquesta acció artística vol promoure l’autoconeixement, però en cap cas substitueix les recomanacions mèdiques i protocols i proves diagnòstiques establertes per a la detecció precoç del càncer de mama.

Els tallers dirigits a  persones adultes tindran lloc els dies 4 i 6 de setembre en dos formats, un d’individual i altre grupal. Cal inscripció prèvia i tenen places limitades.
 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...