Esteu aquí

L'Ajuntament ofereix una subscripció a l'app Familyar fins al febrer

Es tracta d'una aplicació mòbil que evita l'aïllament social de les persones grans

dilluns, 14 març, 2016 - 14:00

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, a través del Programa de la Gent Gran, posa a disposició de totes les persones majors de 64 anys del municipi una subscripció gratuïta a l'aplicació (app) Familyar fins al febrer de 2017.

L'app Familyar, especialment dissenyada per a la gent gran, facilita el contacte de la persona gran, amb el seus familiars, amics i cuidadors/ores. Amb una  subscripció, fins a 9 familiars es poden connectar a la persona gran.

Familyar té com a objectiu afavorir la socialització de les persones grans i lluitar contra el seu aïllament, mantenint-les connectades amb el seu entorn familiar i social.

Aquesta app, desenvolupada per l'empresa pratenca de tecnologia mòbil i SmartCities, Adaptivecity, va guanyar el concurs a la millor aplicació del Sabadell Urban Challenge 2015 i ha estat presentada com a novetat al Mobile World Congress 2015 i 2016.

Amb aquesta app s’enforteixen les relacions de les persones grans amb el seu entorn familiar i d'amics. En qualsevol moment i en temps real, a través de videotrucades fàcils i segures (amb més d’una persona alhora), es poden compartir fotos i vídeos, fer el seguiment de tractaments o esdeveniments.

El Punt de la Gent Gran, situat a les Cases d’en Puig, és l’espai de gestió i informació sobre aquest novedós projecte. A més, el Programa de Gent Gran oferirà espais d’assessorament individual o en grup a les famílies, els cuidadors/ores i les persones grans, pel que fa a la instal·lació i ús de l’app, i també a la utilització de les tauletes.

Presentació pública
Dimecres 16 de març, a les 19 h, al Cèntric Espai Cultural es realitzarà una presentació pública de l'aplicació i serà el tret de sortida d'aquest nou projecte. A partir de dijous 17, totes les persones grans del municipi interessades podran informar-se al Punt de la Gent Gran.

L’app està disponible tant per a dispositius amb tecnologia Android com iOS. La persona gran necessitarà una tauleta amb càmera frontal i connexió Wi-Fi o 3G. Els seus familiars només necessitaran un smartphone.

 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...