Esteu aquí

L’Ajuntament impulsa, juntament amb la Diputació de Barcelona, un estudi d’hàbits de consum i compra al municipi

L'estudi analitza els hàbits de consum i compra de les llars envers les diferents categories de compra, les seves preferències i motivacions i la compra per internet, entre d’altres.

dilluns, 28 octubre, 2019 - 14:00

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona va presentar ahir els resultats de l'Enquesta d’hàbits de consum i compra al Prat de Llobregat. L'estudi, realitzat al municipi durant el primer trimestre del 2019, analitza els hàbits de consum i compra de les llars envers les diferents categories de compra, les seves preferències i motivacions i la compra per internet, entre d’altres.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat s’ha sumat al projecte global realitzat a tota la província de Barcelona, realitzant una mostra extra al municipi i obtenint així informació més extensa i detallada a través de 400 enquestes telefòniques realitzades a les persones responsables de compra a les llars.

Pel que fa a la valoració de l’oferta comercial del municipi, les persones entrevistades la valoren amb un 7,38 sobre 10, superant la mitjana de la comarca (7,06). Destaquen la disponibilitat dels horaris comercials, la professionalitat dels comerciants i la qualitat de l’oferta comercial com a aspectes millor valorats al Prat de Llobregat.

Destaca la valoració positiva  sobre l’oferta disponible als comerços on es disposa de productes de producció ecològica, produïts a menys de 100km de casa, o directament del productor, per sobre de la mitjana comarcal. Això també es confirma com un important factor de decisió a l’hora d'escollir l’establiment de compra. En aquest sentit, gairebé el 70% de les compres de verdura i fruita en l’últim mes al Prat de Llobregat són de producte ecològic, de proximitat o directament del productor. Això evidencia un gran poder d’atracció, que deixa d'esser «una moda» per convertir-se en un estil de vida pels seus consumidors.

Podeu trobar les dades de  l’Estudi a la web de l’Ajuntament.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 5 maig, 2021 - 11:45

Jornada per conèixer projectes d’economia social i solidària que s’han reinventat davant la covid-19

La jornada comptarà amb quatre casos de bones pràctiques, per  reinventar-se...
Presentació botiga en línia Mercat del Prat

divendres, 30 abril, 2021 - 14:15

El Mercat municipal del Prat posa en marxa la seva botiga en línia per adequar-se als nous hàbits de compra de la ciutadania

L'objectiu és facilitar la compra i la distribució dels productes del mercat...