Esteu aquí

L’Ajuntament impulsa, juntament amb la Diputació de Barcelona, un estudi d’hàbits de consum i compra al municipi

L'estudi analitza els hàbits de consum i compra de les llars envers les diferents categories de compra, les seves preferències i motivacions i la compra per internet, entre d’altres.

dilluns, 28 octubre, 2019 - 14:00

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona va presentar ahir els resultats de l'Enquesta d’hàbits de consum i compra al Prat de Llobregat. L'estudi, realitzat al municipi durant el primer trimestre del 2019, analitza els hàbits de consum i compra de les llars envers les diferents categories de compra, les seves preferències i motivacions i la compra per internet, entre d’altres.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat s’ha sumat al projecte global realitzat a tota la província de Barcelona, realitzant una mostra extra al municipi i obtenint així informació més extensa i detallada a través de 400 enquestes telefòniques realitzades a les persones responsables de compra a les llars.

Pel que fa a la valoració de l’oferta comercial del municipi, les persones entrevistades la valoren amb un 7,38 sobre 10, superant la mitjana de la comarca (7,06). Destaquen la disponibilitat dels horaris comercials, la professionalitat dels comerciants i la qualitat de l’oferta comercial com a aspectes millor valorats al Prat de Llobregat.

Destaca la valoració positiva  sobre l’oferta disponible als comerços on es disposa de productes de producció ecològica, produïts a menys de 100km de casa, o directament del productor, per sobre de la mitjana comarcal. Això també es confirma com un important factor de decisió a l’hora d'escollir l’establiment de compra. En aquest sentit, gairebé el 70% de les compres de verdura i fruita en l’últim mes al Prat de Llobregat són de producte ecològic, de proximitat o directament del productor. Això evidencia un gran poder d’atracció, que deixa d'esser «una moda» per convertir-se en un estil de vida pels seus consumidors.

Podeu trobar les dades de  l’Estudi a la web de l’Ajuntament.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 novembre, 2020 - 12:45

L’Ajuntament bonificarà el 75 % de la taxa de les terrasses als bars i restaurants l’any 2021

L’alcalde Mijoler anuncia aquesta decisió per ajudar al sector de la...

dimecres, 11 novembre, 2020 - 12:15

Molts bars i restaurants del Prat ens porten el menjar a domicili

No cal que ens moguem de casa, només cal trucar i fer l'encàrrec

dimecres, 4 novembre, 2020 - 19:30

Suport unànime del ple del Prat al sector de la restauració per impulsar la seva recuperació front a la crisi de la covid

La declaració institucional aprovada al ple demana més suport a la...