Esteu aquí

L'Ajuntament i Fundesplai acorden fomentar l'alimentació de qualitat i sostenible entre la població del Prat

Lluís Mijoler i Josep Gassó, durant la signatura de l'acord.

dimecres, 20 gener, 2021 - 14:15

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i el president de la Fundació Catalana de l'Esplai, Fundesplai, Josep Gassó, han signat aquest matí un acord de col·laboració perque totes dues institucions impulsin conjuntament projectes, activitats educatives, estudis i intercanvis d’informació per fomentar l'alimentació de qualitat i sostenible entre la població del Prat.

L'acord incideix especialment en aspectes com la producció agrícola sostenible, justa i de qualitat; el desenvolupament d’activitats formatives, conferències, congressos, publicacions o similars; realització, juntament amb altres entitats i organismes públics i privats pratencs i nopratencs, d’un projecte educatiu i de recerca a la finca municipal de Cal Monès; etc. 

Fa anys que l'Ajuntament del Prat desenvolupa polítiques, programes i projectes encaminats a favorir una alimentació de qualitat i sostenible de la ciutadania pratenca, al temps que afavoreix de forma decidida el teixit productiu lligat a les activitats agràries i la protecció i gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Per la seva banda, Fundesplai té dins del seus eixos de treball la defensa del medi ambient i l’alimentació de qualitat, prioritats que es posen de manifest en la gestió integral dels menjadors de decenes d’escoles publiques (proveint el servei de cuina i el de monitoratge) i en el desenvolupament de programes d’educació ambiental en multitut d’escoles a Catalunya juntament amb la gestió de diferents centres d’informació i interpretació ambiental.

Tant l'Ajuntament com Fundesplai han manifestat el seu compromís per treballar pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030), entre els quals hi ha la fi de la fam, la salut i el benestar, el consum i producció resposnables, l’acció climàtica, la vida d’ecosistema terrestres i l’alianca per assolir els objectius.

Tots dos organismes han considerat oportú aprofitar que la ciutat de Barcelona será l’any 2021 la capital mundial de l’alimentació sostenible, per enfortir el seu compromís en aquesta questió.

Compartir

Noticies relacionades

Calçots del Prat_ Cooperativa Agrícola

dilluns, 11 març, 2024 - 10:15

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per identificar els calçots que produeix

Es tracta d’una estratègia per posicionar aquest producte de km 0 que destaca...

dijous, 7 març, 2024 - 11:00

13 restaurants del Prat participen en les Jornades Gastronòmiques que inauguren les Festes de la Carxofa

La xef Carme Ruscalleda apadrina el XV Març Gastronòmic