Esteu aquí

L’Ajuntament habilitarà ajuts econòmics d’urgència per a famílies que reben beques menjador mentre les escoles estiguin tancades

D’aquesta manera, es vol garantir que els nens i nenes puguin seguir mantenint una alimentació saludable, mentre que no puguin acudir al menjador escolar.

dilluns, 16 març, 2020 - 13:45

L’Ajuntament del Prat de Llobregat està treballant per facilitar ajuts econòmics d’urgència per a famílies beneficiàries de beques menjador, mentre els centres educatius segueixen tancats per prevenció front a l’emergència del coronavirus.

Aquests ajuts d’emergència estaran destinats als nens i nenes que actualment ja són beneficiaris d’una beca menjador. D’aquesta manera, es vol garantir que puguin seguir mantenint una alimentació saludable, malgrat que no puguin acudir al menjador escolar durant els propers dies. Cal recordar que tots els centres educatius de Catalunya estan tancats des de divendres passat per ordre del Departament d’Educació de la Generalitat.

En aquests moments, l’Ajuntament està ultimant la fórmula per vehicular aquests ajuts, que es faran a través de targetes moneder. Posteriorment, es posarà en contacte amb les famílies beneficiàries per indicar-los les passes a seguir.

Actualment, al Prat de Llobregat, es concedeixen beques de menjador per a 1.182 infants, entre les que ofereix el Consell Comarcal i les que ofereix el municipi. L’import del suport econòmic s’adaptarà al tipus de beca de cada infant, si és del 50% o del 100% d’acord amb el nivell socioeconòmic i de renda de les famílies.

L'Ajuntament demana a la Generalitat que s'impliqui en aquesta solució d'urgència

L’Ajuntament del Prat treballarà per garantir aquesta prestació en qualsevol circumstància, però alhora demana a la Generaliat que doni suport i finançament a les administracions locals amb aquesta finalitat. Cal recordar que el Departament d’Educació de la Generalitat és el responsable de la planificació d’aquestes beques, que gestionen els Consells comarcals arreu del territori.

Els subministraments alimentaris per a tota la població, garantits

Els subministraments alimentaris per a la població en general també estan garantits a la ciutat. Els supermercats i comerços minoristes d’alimentació i de venda de productes de primera necessitat seguiran oberts amb aquesta finalitat.​També resta obert el Punt Solidari que estarà reforçat amb professionals per tal de garantir un repartiment esglaonat a les famílies.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 18:15

El Prat es mobilitza per dir prou a les violències masclistes

Activitats fins a mitjans de desembre

divendres, 26 novembre, 2021 - 10:00

El Pla Local de Joventut del Prat, presentat a l’Infòrum 2021

L’Infòrum té com a objectiu generar un espai de debat per a professionals de...