Esteu aquí

L'Ajuntament habilita espais per a l'activitat física segura a partir d'aquest dissabte

El consistori fa una crida a la responsabilitat i la prudència per evitar contagis durant les sortides controlades

Sortida controlada exercici físic activitat el Prat coronavirus

divendres, 1 maig, 2020 - 16:30

L'Ajuntament habilitarà a partir d'aquest dissabte, 2 de maig, espais per tal de permetre una activitat física segura, que minimitzi el risc de contagis per coronavirus. En aquest sentit, un ban decretat per l'alcalde, Lluís Mijoler, destina la carretera de la platja i el parc fluvial com a espais prioritaris per fer exercici, i estableix mesures per garantir que en aquestes zones es pot fer exercici tot mantenint la distància mínima i altres mesures de seguretat sanitària. Així mateix, el ban recomana sortir a aquests espais a fer exercici, tot reservant el nucli urbà per a les persones que vulguin fer passejades.

L'Ajuntament del Prat recorda, així mateix, que el confinament segueix vigent, recomana reduir el màxim possible les sortides controlades i extremar la prudència per evitar contagis quan es facin, i fa una crida a la ciutadania a seguir actuant amb responsabilitat. També recorda que es pot seguir fent exercici a casa i que els equipaments esportius municipals han habilitat tutorials on-line aconsellant com fer-ho.

Trànsit tallat a la carretera de la platja a partir del mirador d'avions

El camí i la carretera de la platja es destinaran a les persones que facin exercici o bicicleta, i es prendran les mesures per tal que ho puguin fer de forma segura, mantenint la distància de seguretat. En aquest sentit, la carretera quedarà tallada al trànsit a partir de la rotonda del mirador dels avions, passat el cementiri, i fins a la primera rotonda tot just després del túnel sota la tercera pista, davant de la Pineda de Can Camins, a partir de la qual ja no es podrà passar.

Les bicicletes hauran de circular per la calçada respectant el sentit de la circulació. El carril bici i el camí peatonal quedaran alliberats d'aquesta manera per les persones que corrin, que ho hauran de fer també respectant el sentit de la circulació. És a dir el carril bici serà per a les persones que ho facin en direcció a la costa, i el peatonal per a les persones que tornin cap al nucli urbà.

L'Ajuntament desplegarà la policia local per efectuar aquest tall de trànsit i personal municipal de l'àrea d'Esports s'encarregarà d'organitzar l'espai i informar les persones que usin aquesta zona sobre com fer-ho. Així mateix, el consistori treballa amb les entitats esportives de la ciutat per tal que persones voluntàries d'aquestes entitats puguin donar suport a aquest operatiu.

Accés restringit des d'altres municipis a la llera del riu

Pel que fa al Parc Fluvial, quedarà obert per a l'activitat física i una patrulla de la policial local vetllarà perquè no s'hi pugui accedir des d'altres municipis, tot evitant d'aquesta manera aglomeracions de persones. Es recomana usar els camins més propers al nucli urbà si es fa exercici en direcció mar, i els més propers al riu si es fa exercici en direcció muntanya.

El Parc Nou seguirà tancat i també la platja, tot seguint les recomanacions de Protecció Civil, que aconsella no reprendre de moment la pràctica aquàtica, i atès que no hi ha servei de vigilància i rescat i que els equips d'emergències estan altament demandats en l'actual context sanitari.

El nucli urbà, per als passejos, i les zones naturals, per a l'exercici físic

L'Ajuntament recomana sortir a fer exercici, en els horaris permesos i seguint les mesures oportunes, a les zones naturals del terme municipal, i especialment a les zones habilitades per fer una pràctica segura, i deixar d'aquesta manera el nucli urbà lliure per a les persones que només vulguin passejar. Aquestes persones que surten a passejar ho poden fer, dins dels horaris permesos, dins un radi d'un màxim d'un quilòmetre de casa seva.

Franges per edats

Cal recordar que les sortides s'han organitzat per franges horàries, segons allò disposat pel govern de l'Estat. Les persones joves i adultes, entre 14 i 69 anys, podran sortir a fer exercici o passejar entre les sis i les deu del matí i les vuit i les onze del vespre. Les persones majors de 70 anys i les persones dependents ho podran fer entre les deu del matí i les dotze del migdia i les set i les vuit del vespre. La franja que queda, entre el migdia i les set del vespre, està reservada per a les sortides controlades dels infants de 0 a 13 anys, que han de seguir les mateixes normes que com fins ara durant les seves sortides controlades (un adult pot acompanyar fins a tres infants i ha de vetllar per evitar contagis durant l'estada al carrer, dins d'un radi d'un quilòmetre de casa, i durant un màxim d'una hora).

Exercici individual, mirant d'evitar lesions, i mantenint la distància

Així mateix, l'Ajuntament referma la seva crida a la prudència i la responsabilitat per evitar contagis durant totes aquestes sortides. En aquest sentit, recorda que cal extremar la precaució a l'hora de passejar.

Pel que fa a la pràctica física, no es pot anar en vehicle motoritzat a les zones més adequades per fer-la. Cal exercitar de manera individual, i extremant les mesures per evitar lesions, mantenint una distància recomanable de deu metres si es fa una pràctica intensa, i en tot cas sempre de més de dos metres entre persones. També cal mirar de no formar aglomeracions, evitant les zones més concorregudes, i no aturar-se durant la pràctica esportiva si no és necessari.

Així mateix, cal tenir present que segueixen tancades les instal·lacions esportives i que està prohibit usar les màquines i estris per fer exercici instal·lats en parcs i espais naturals, per evitar contagis a causa de l'ús d'aquestes eines per diferents persones.

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 18:15

El Prat es mobilitza per dir prou a les violències masclistes

Activitats fins a mitjans de desembre

divendres, 26 novembre, 2021 - 10:00

El Pla Local de Joventut del Prat, presentat a l’Infòrum 2021

L’Infòrum té com a objectiu generar un espai de debat per a professionals de...