Esteu aquí

L’Ajuntament ha destinat prop de 145.000 euros a targetes moneder per a la compra d’aliments des de l’inici de la pandèmia sanitària

A més de distribuir targetes de prepagament per a la compra d’aliments adreçades a diferents col·lectius, ha reforçat diversos serveis com el Punt Solidari, gestionat per la Creu Roja, i els àpats a domicili, distribuïts per la Fundació Rubricatus.

Repartiment àpats a domicili durant situació de confinament

Repartiment d'àpats a domicili (imatge d'arxiu)

diumenge, 7 juny, 2020 - 10:30

Des de l’inici de la pandèmia sanitària del coronavirus, i l’impacte social i econòmic que ha comportat per a moltes llars, l’Ajuntament del Prat està reforçant el seu suport a les persones amb més dificultats. En targetes de prepagament per la cobertura de necessitats alimentàries i bàsiques, l’Ajuntament hi ha invertit un total de 144.872 € des de l’inici de l’emergència, a més de desenvolupar altres programes d’ajut amb aquesta finalitat.

Aquesta és una de les línies d’actuació d’atenció a les persones que l’Ajuntament ha reforçat des de l’inici de la crisi de la Covid19. En el ple municipal del passat dimecres, 3 de juny, es va presentar el darrer informe de balanç (24 d’abril-21 de maig) del conjunt de mesures urgents preses per l’Ajuntament front a la pandèmia sanitària. 

Els ajusts alimentaris i bàsics es presten mitjançant els següents programes i serveis.

Targetes de prepagament

Un dels principals tipus d’ajut ha estat la distribució de targetes de prepagament -i la seva recàrrega periòdica- per a la compra d’aliments, que consten de diferents modalitats. D’una banda, s’han lliurat 62 targetes moneder per als infants que tenen beca de menjador municipal, per tal que puguin seguir mantenint una alimentació saludable mentre les escoles segueixin tancades. Aquestes targetes complementen les del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, competent en la matèria, distribuïdes a través del Consell Comarcal del Baix Llobregat. En el cas del Prat, han arribat a 1.081 infants. En ambdós casos, l’ajut és de 4 euros per infant i dia.  

D’altra banda, s’han repartit targetes moneder per a les famílies de 81 nens i nenes que són alumnes de les escoles bressol municipals amb el mateix import que les anteriors. També s’han lliurat 35 targetes moneder per a joves que participen al Centre Obert, espai on es treballen diversos aspectes socioeducatius i es facilita el berenar als usuaris i usuàries, quan hi poden acudir presencialment. Mentre això no torni a ser així, es costeja el berenar (amb un import de 2 euros per infant i dia) a través de les targetes.

Finalment, estan les modalitats de targetes moneder ordinàries (49 repartides durant l’estat d’alarma), que ja funcionaven abans de la pandèmia sanitària per cobrir necessitats bàsiques de col·lectius vulnerables; i les excepcionals (288 repartides), que s’han habilitat específicament durant la crisi de la Covid19 per a persones sense ingressos. En aquest cas, l’import dels ajuts varia atenent a la situació i nombre de membres de la llar. A més, s’han repartit 19 targetes més entre voluntariat que ajuda a fer les compres a la gent gran o persones en situació vulnerable per reduir les seves sortides del domicili.

Mig miler de famílies ateses al Punt Solidari

Des de l’inici de la crisi de la Covid19, també ha intensificat la seva tasca de distribució d’aliments i productes bàsics el Punt Solidari, espai municipal gestionat per la Creu Roja i que, durant les darreres setmanes, s’ha reforçat amb voluntariat d’altres entitats. En aquests moments, atén 550 famílies, 50 més que a l’inici de l’emergència. La Creu Roja també realitzat 31 entregues a domilici setmanals.

Més del doble d’àpats a domicili que a l’inici de l’emergència

El servei d’àpat a domicili, amb què es proporciona menjar calent a persones grans i d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat, ha vist créixer el seu nombre d’usuaris i usuàries des de l’inici de l’estat d’alarma, que ha passat de 55 a 131. La distribució dels àpats corre a càrrec de la Fundació Rubricatus.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 gener, 2022 - 11:30

Obertes les inscripcions del Taller Gran

En marxa a partir del 7 de febrer

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...