Esteu aquí

L’Ajuntament garanteix alimentació a més de 2.000 persones amb suports econòmics i distribució de productes bàsics

Durant el darrer mes, l’Ajuntament ha destinat 42.000 euros a targetes de prepagament per cobrir necessitats alimentàries i bàsiques d’infants, joves, gent gran i persones amb dificultats socioeconòmiques urgents. També s’han doblat els beneficiaris del servei d’àpats a domicili, que en aquests moments arriben a 130 persones grans, i s’han increment en 37 les famílies que reben ajuda bàsica del Punt Solidari, que actualment ja són 550.

Repartiment àpats a domicili durant situació de confinament

dilluns, 20 abril, 2020 - 14:30

Des que va començar el període de confinament, fa prop d’un mes, una de les principals línies d’actuació de l’Ajuntament del Prat ha estat donar suport social a les llars en situació de vulnerabilitat, més enllà d’atendre l’emergència sanitària.  Durant aquest període, l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament ha garantit ajuda alimentària a més de 2.000 persones amb suports econòmics i distribució de productes bàsics.

Una de les principals vies per atorgar aquests ajuts han estat les targetes de prepagament per a la compra d’aliments i altres productes bàsics. Concretament, s’han destinat prop de 42.000 euros de fons municipals a targetes de prepagament per cobrir necessitats alimentàries i bàsiques d’infants, joves, persones grans i persones amb dificultats socioeconòmiques urgents.

 

Targetes moneder per a alumnes de primària amb beca de menjador i d’escoles bressol municipals

D’una banda, amb fons municipals, s’han distribuït 65 targetes moneder per a alumnes de primària que compten amb beca de menjador, per tal que puguin seguir mantenint una alimentació saludable, mentre les escoles segueixin tancades. L’Ajuntament ha destinat un total de 8.580 euros a aquestes targetes  (4 euros per infant i dia durant 33 dies). Aquests ajuts municipals complementen les targetes de prepagament destinades a infants amb beques de menjador del Departament d’Educació de la Generalitat, que té les competències en aquesta matèria, que es gestionen a través del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Per aquesta via, s’han repartit 1.079 targetes a infants del Prat, per un valor total de 135.954 euros amb fons de la Generalitat.

D’altra banda, l’Ajuntament ha distribuït 81 targetes moneder carregades amb un total de 10.692 euros entre nens i nenes que són alumnes d’escoles bressol municipals (durant 33 dies), també amb l’objectiu de garantir que tinguin una alimentació adequada durant el període de confinament. Com en el primer cas, aquests ajuts estan destinats a cobrir l’àpat del dinar i suposen un ajut de 4 euros per infant i dia.

Targetes de moneder per al berenar dels joves del Centre Obert

En el cas dels joves que participen de les activitats del Centre Obert, també tancat ara per la situació de confinament, també s’han repartit 35 targetes de prepagament carregades amb un total de 2.310 euros (2 euros per jove i dia durant 33 dies). En condicions de normalitat, en aquest espai, que funciona fora de l’horari escolar, es reforcen aspectes relacionats amb l’aprenentatge, l’educació i la socialització dels joves i també se’ls reparteix el berenar. Així doncs, amb la targeta de prepagament, es vol suplir el cost d’aquest àpat que ara no es pot proporcionar de forma presencial.  

Targetes moneder excepcionals per a persones sense ingressos

També s’han habilitat targetes moneder per a les persones amb seguiment dels serveis socials municipals que no compten amb ingressos suficients. També es reparteixen aquestes targetes entre persones, que tot i no tenir seguiment habitual per part de serveis socials, poden acreditar que necessiten suport per cobrir les seves necessitats alimentàries a través de la UPASS (Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials). A aquestes targetes moneder, que s’han repartit a 99 persones en situació de vulnerabilitat, s’hi han destinat 14.625 euros.

Targetes per ajudar a fer les compres necessàries per a la gent gran

Finalment,  cal destacar que s’han entregat targetes de prepagament per fer compres de productes bàsics i medicaments per a la gent gran, amb què el voluntariat que els dona suport s’ocupa d’adquirir els productes necessaris. En total, s’han repartit 23 targetes d’aquest tipus per un valor total de 5.621 euros per fer arribar a 40 persones grans productes que necessiten.

El Punt Solidari cobreix necessitats bàsiques de 550 famílies

L’Ajuntament del Prat, amb els suport de diverses entitats de la ciutat, també segueix prestant ajuda alimentària i bàsica per d’altres vies, més enllà de les targetes de prepagament. Bona mostra d’això és l’activitat del Punt Solidari, espai municipal gestionat per la Creu Roja, des d’on es distribueixen lots de productes bàsics a 550 famílies en situació vulnerable en aquests moments, 37 més que abans de l’inici de la present situació d’emergència. A més, hi ha 25 famílies que reben els lots solidaris a domicili. A més de la Creu Roja, l’espai s’ha vist reforçat aquests dies gràcies al voluntariat de a Fundació Espigoladors.

Es doblen els beneficiaris del servei d’àpats a domicili

Des de la Fundació Rubricatus, i amb el suport municipal, també se segueixen repartint àpats a domicili a persones grans i s’ha multiplicat el servei arribant a 130 persones. Abans de la crisi de la COVID19, el servei arribava a 61 persones. Així doncs, ha crescut en un 112% el nombre de beneficiaris des de l’inici de la situació d’emergència. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 9 abril, 2021 - 12:45

Es reprenen les classes d’equinoteràpia per a infants amb diversitat funcional

Aquest mes d’abril tornen les classes d’equinoteràpia per infants amb diversitat funcional. En col·laboració am...

dijous, 8 abril, 2021 - 12:00

Nova convocatòria d’ajuts a la gent gran per fer obres d'accessibilitat als seus habitatges

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de juny
ple abril 2021

dimecres, 7 abril, 2021 - 18:15

El ple mobilitza 12 milions per impulsar la reactivació econòmica i la reconstrucció de la ciutat front a la covid

S’afegeixen als 6 milions invertits l’any passat per fer front a la pandèmia...