Esteu aquí

L’Ajuntament fa un estudi per conèixer millor la comunitat xinesa del Prat

L’objectiu és afavorir la participació social d’aquest col·lectiu a la ciutat

Activitats per celebrar l’any nou xinès, al gener de l’any 2020.

dilluns, 1 març, 2021 - 13:15

El col·lectiu de persones originàries de la Xina al Prat ha anat creixent els darrers anys, fins arribar a convertir-se en un dels grups estrangers amb més persones empadronades a la ciutat.

Amb motiu d’aquesta presència tan nombrosa a la ciutat i el poc contacte que té la comunitat xinesa amb els serveis municipals, des del Departament de Nova Ciutadania de l’Ajuntament s’ha dut a terme una diagnosi per conèixer millor les característiques i necessitats d’aquest sector de població.

La Comissió Catalana d’Ajuda a les persones refugiades ha estat l’encarregada de realitzar aquest estudi, del que es poden extreure les següents conclusions:

  • La comunitat xinesa està molt interessada en participar en la vida social de la ciutat, però la falta de temps degut els seus negocis (restauració i comerços) la impossibilita a fer-ho més freqüentment.
  • La llengua és encara un obstacle per a les persones d’origen xinès. Per aquest motiu donen una gran importància a l’educació que reben els seus fills i filles a les escoles de la nostra ciutat i agraeixen els esforços de l’Ajuntament per promoure la seva integració a la comunitat educativa.
  • La comunitat xinesa preveu que amb el pas dels anys la seva integració serà plena a la ciutat i que, per tant, augmentaran els seus usos dels recursos i equipaments de la ciutat.

A partir d’aquesta diagnosi s’ha començat un projecte de dinamització dels col·lectius asiàtics de la ciutat a càrrec d’una mediadora de parla xinesa. A través d’aquest servei es dona orientació a les persones migrades i també es fan interpretacions en llengua xinesa de suport als serveis municipals.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 25 maig, 2022 - 14:00

La revista Viure+ del mes de maig, ja al carrer

Una publicació elaborada i destinada a les persones grans del municipi, amb...

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...