Esteu aquí

L’Ajuntament fa un estudi per conèixer millor la comunitat xinesa del Prat

L’objectiu és afavorir la participació social d’aquest col·lectiu a la ciutat

Activitats per celebrar l’any nou xinès, al gener de l’any 2020.

dilluns, 1 març, 2021 - 13:15

El col·lectiu de persones originàries de la Xina al Prat ha anat creixent els darrers anys, fins arribar a convertir-se en un dels grups estrangers amb més persones empadronades a la ciutat.

Amb motiu d’aquesta presència tan nombrosa a la ciutat i el poc contacte que té la comunitat xinesa amb els serveis municipals, des del Departament de Nova Ciutadania de l’Ajuntament s’ha dut a terme una diagnosi per conèixer millor les característiques i necessitats d’aquest sector de població.

La Comissió Catalana d’Ajuda a les persones refugiades ha estat l’encarregada de realitzar aquest estudi, del que es poden extreure les següents conclusions:

  • La comunitat xinesa està molt interessada en participar en la vida social de la ciutat, però la falta de temps degut els seus negocis (restauració i comerços) la impossibilita a fer-ho més freqüentment.
  • La llengua és encara un obstacle per a les persones d’origen xinès. Per aquest motiu donen una gran importància a l’educació que reben els seus fills i filles a les escoles de la nostra ciutat i agraeixen els esforços de l’Ajuntament per promoure la seva integració a la comunitat educativa.
  • La comunitat xinesa preveu que amb el pas dels anys la seva integració serà plena a la ciutat i que, per tant, augmentaran els seus usos dels recursos i equipaments de la ciutat.

A partir d’aquesta diagnosi s’ha començat un projecte de dinamització dels col·lectius asiàtics de la ciutat a càrrec d’una mediadora de parla xinesa. A través d’aquest servei es dona orientació a les persones migrades i també es fan interpretacions en llengua xinesa de suport als serveis municipals.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 maig, 2021 - 09:30

Finalitza el procés participatiu de remodelació de la plaça 17 de setembre

Encara estan oberts els processos de la plaça de l'Estany de Sant Maurici i...

dijous, 13 maig, 2021 - 14:00

Èxit de participació a la primera Taula LGTBIQ+ del Prat

El passat dimarts dia 11 de maig es va celebrar la primera Taula LGBTIQ+ del Prat. Una trobada que es va dur a terme en format en línia i on van partic...

dijous, 13 maig, 2021 - 08:30

Persones amb discapacitat venen objectes perduts en aeroports al Carrefour

L'entitat Envera disposa al centre comercial pratenc d'un espai que promou l...