Esteu aquí

L’Ajuntament fa un estudi per conèixer millor la comunitat xinesa del Prat

L’objectiu és afavorir la participació social d’aquest col·lectiu a la ciutat

Activitats per celebrar l’any nou xinès, al gener de l’any 2020.

dilluns, 1 març, 2021 - 13:15

El col·lectiu de persones originàries de la Xina al Prat ha anat creixent els darrers anys, fins arribar a convertir-se en un dels grups estrangers amb més persones empadronades a la ciutat.

Amb motiu d’aquesta presència tan nombrosa a la ciutat i el poc contacte que té la comunitat xinesa amb els serveis municipals, des del Departament de Nova Ciutadania de l’Ajuntament s’ha dut a terme una diagnosi per conèixer millor les característiques i necessitats d’aquest sector de població.

La Comissió Catalana d’Ajuda a les persones refugiades ha estat l’encarregada de realitzar aquest estudi, del que es poden extreure les següents conclusions:

  • La comunitat xinesa està molt interessada en participar en la vida social de la ciutat, però la falta de temps degut els seus negocis (restauració i comerços) la impossibilita a fer-ho més freqüentment.
  • La llengua és encara un obstacle per a les persones d’origen xinès. Per aquest motiu donen una gran importància a l’educació que reben els seus fills i filles a les escoles de la nostra ciutat i agraeixen els esforços de l’Ajuntament per promoure la seva integració a la comunitat educativa.
  • La comunitat xinesa preveu que amb el pas dels anys la seva integració serà plena a la ciutat i que, per tant, augmentaran els seus usos dels recursos i equipaments de la ciutat.

A partir d’aquesta diagnosi s’ha començat un projecte de dinamització dels col·lectius asiàtics de la ciutat a càrrec d’una mediadora de parla xinesa. A través d’aquest servei es dona orientació a les persones migrades i també es fan interpretacions en llengua xinesa de suport als serveis municipals.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 14:00

Ja disponible el número de novembre de la revista Viure+ de la gent gran

La revista Viure+ del mes de novembre ja està arribant a les cases de les persones grans del municipi. Viure + és la ...
Oficina Integral d'Atenció Social 1

dimecres, 30 novembre, 2022 - 12:45

El Prat, tercer municipi català amb una millor inversió social segons un informe de gerents de serveis socials de l’Estat

Amb 182,94 € per habitant i any, el Prat és el tercer municipi català amb...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...