Esteu aquí

L'Ajuntament elabora un Pla Integral contra les Violències Masclistes 2019 - 2023

TEMES: Persones,Dones

Per articular la xarxa assistencial amb el conjunt d'àrees i departaments del consistori i així unificar els esforços

Acte celebrat a la pl. de la Vila el passat 25 de novembre.

dijous, 29 novembre, 2018 - 10:30

L'Ajuntament del Prat presentarà demà divendres el Pla Integral contra les Violències Masclistes, 2019 - 2023. L’acte, que tindrà lloc al Cèntric a les 18 h, comptarà amb la conferència 'Les violències masclistes a Catalunya: reptes de futur', a càrrec de Maria Barcons, llicenciada en ciències polítiques i membre d’Antígona.

La violència masclista és una realitat cada vegada mes present a la nostra societat, una problemàtica creixent i complexa que requereix una resposta contundent amb una estratègia coordinada. L'Ajuntament del Prat és dels municipis pioners en l'abordatge de les violències masclistes a Catalunya. Ja l'any 2003 s'aprovava el Protocol del circuit local per a l'atenció de les dones víctimes de violència domèstica, un dels primers de Catalunya. D'aleshores ençà no s'han aturat els esforços per lluitar contra les violències masclistes. 

Volem un Prat amb violència 0!

Enguany s’ha donat un pas endavant per promoure una estratègia de ciutat en la lluita contra les violències masclistes, elaborant una diagnosi i l'esmentat Pla Integral. Es tracta d'una iniciativa pionera per articular la xarxa assistencial amb el conjunt d'àrees i departaments del consistori, i així unificar els esforços dels agents locals en un enfocament coordinat i integral contra les violències masclistes, on la ciutadania i les entitats son un element fonamental del pla.

Diagnosi de la situació actual

La diagnosi es va realitzar a través de 16 entrevistes a figures de referència dels diferents recursos de la ciutat. També es van analitzar 45 qüestionaris adreçats a les persones referents dels serveis i recursos rellevants en l’abordatge de la violència masclista. I un grup de discussió amb 3 dones sobrevivents de violència masclista, que va permetre analitzar l’atenció dels serveis, els circuits que fan les usuàries i identificar potencialitats i dificultats. 

El document de diagnosi de la situació actual en l’abordatge masclista al Prat conclou amb un total de 25 conclusions i 22 propostes de futur per millorar l’abordatge de la violència a la ciutat.

Línies estratègiques del Pla

Fruit d’un procés participat amb diferents agents implicats en l'abordatge de la violència masclista, sorgeix el Pla d'Acció Integral contra les violències masclistes, que recull un total de 31 accions estructurades en 3 línies estratègiques: la prevenció, l’abordatge integral, i la coordinació i l’organització interna. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

S’inicia la campanya “Per a un món millor, defensem la cooperació”

Impulsada pel Programa Municipal de Cooperació, Justícia, Pau i Drets Humans...
DigiGresca

dimecres, 20 octubre, 2021 - 12:45

Tret de sortida a la Digigresca, per commemorar el Dia Internacional de la Persona Voluntària

Un projecte creat per joves amb l’objectiu d’apropar-los al Voluntariat