Esteu aquí

L'Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

La campanya municipal “Sortiu i disfruteu” anima la gent del Prat a fer esport, amb especial atenció a les adolescents

Una de les imatges de la campanya municipal de promoció de l'esport entre la població "Sortiu i disfruteu"

dimarts, 19 octubre, 2021 - 11:45

Una de les conseqüències de la pandèmia ha estat una dràstica disminució de la pràctica esportiva entre la població, especialment en els centres esportius -públics i privats- i en l'àmbit de l'esport escolar. A poc a poc s'està tornant a la normalitat, gràcies a l'aixecament de moltes restriccions contra la covid-19, però els efectes encara es noten. 

Conscient de la situació, l’Ajuntament del Prat ha posat en marxa un pla i una campanya per tal que la pràctica esportiva entre la població torni als nivells d’abans de la pandèmia o, si pugués ser, fins i tot superiors. I amb una especial atenció a un col·lectiu concret: l’adolescència, fonamentalment les noies. En aquest sector de la població, la pràctica de l’esport està molt per sota del que seria desitjable, tant per motius de salut física com psicològica.. 

Tres eixos 

El pla municipal per reactivar la pràctica esportiva entre la població s’aplica des d’abans de l’estiu passat i s’allargarà fins al proper, i se centra en tres eixos. 

Primer, recuperar el nombre de persones abonades i cursetistes als complexos esportius municipals. Aquest objectiu es va aconseguint paulatinament, gràcies en bona part a l’aixecament de les restriccions per la covid-19.
En segon lloc, que les entitats i clubs esportius de la ciutat també recuperin el nombre de membres, especialment infants a les escoles esportives. L’aixecament de restriccions i la tornada a una certa normalitat també està facilitant aquest objectiu, que l’Ajuntament ha reforçat mitjançant actuacions com les jornades de portes obertes a les entitats i clubs, celebrades el mes de juny passat, i l’ajut econòmic a través de subvencions. 
En tercer lloc -i on l’Ajuntament destina actualment més esforços-, la reactivació de l’esport extraescolar als centres educatius.  

Esport extraescolar als centres educatius

En l'àmbit de l'esport extraescolar als centres educatius de la ciutat, l’Ajuntament treballa en la millora de tres aspectes: l’organització, la qualitat, i els Jocs Esportius Escolars. 

La millora organitzativa es vol aconseguir afinant la coordinació entre les escoles, les AMPA/AFA i els gestors de les activitats. 

La qualitat es vol millorar amb cursets formatius als monitors i monitores, per unificar criteris entre escoles, fer les activitats més atractives i potenciar, més enllà de l’esport, l’educació en valors i el treball en equip. Així mateix, també s’està implantant un pla de millora dels espais esportius exteriors de les escoles. La promoció de les competicions de Jocs Esportius Escolars implicarà l’adaptació de les normatives de les diferents disciplines per adaptar-les als nous espais esportius de les escoles i a la implantació de les millores tècniques proposades per grups de treball transversals. 

En el marc de les accions de millora vinculades a la qualitat, s’està treballant en la qualitat dels espais, és a dir, dels patis de les escoles. La primera intervenció –una prova pilot- s’ha fet a l’Escola Honorable Josep Tarradellas, on s’han renovat els paviments –envellits i lliscants- i s’han redibuixat les pistes esportives, traient-li protagonisme a l’omnipresent futbol -sempre molt masculí- i donant-li a esports alternatius, més atractius també per a les nenes: volei, bàsquet, minifutbol, korfbal... L’experiència del Tarradellas, molt satisfactòria, s’anirà aplicant a altres escoles durant els propers anys. 

Reforç del Club Esport Jove 

L’Ajuntament vol potenciar el Club Esport Jove, dirigit als nois i noies de secundària i batxillerat. Així, a més de les instal·lacions dels complexos esportius municipals, el Club també podrà fer servir les dels instituts (patis, gimnasos...) en horari de tarda, quan no es fan servir. El Club Esport Jove es promocionarà per les aules, es faran mostres d’activitats i es crearan grups de treball amb nois i noies que animin les seves amistats a apuntar-se al Club. Amb l’inici del curs escolar, es promocionaran directament a les sessions d’Educació Física dels instituts les activitats del Club.

Amb l’objectiu d’ampliar el ventall d’oferta del Club Esport Jove i adaptant-lo a les demandes reals dels joves, es crearan grups de treball als instituts amb nois i noies que ajudin a definir noves activitats complementàries a les ja existents i també animini als seus companys i companyes a participar-hi. Arrel a les conclusions d’aquest treball es preten ampliar l’oferta actual, fent ús d’altres espais de la ciutat, equipaments i dels propis instituts en horari de tarda, quan estan en desús.

Campanya “Sortiu i disfruteu”

El pla de reactivació de l'esport ve acompanyat de la campanya municipal “Sortiu i disfruteu”, una invitació a la gent del prat a ser més activa físicament. Trobareu la campanya, en diferents formats, per diferents espais de la ciutat, especialment als complexos esportius i a les escoles. 
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 4 octubre, 2022 - 15:30

En marxa les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental

Subscriu-te al benestar emocional!

dimarts, 4 octubre, 2022 - 11:15

La lliçó inaugural dona la benvinguda al curs 2022-2023

El passat dijous 29 de setembre, l’auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir la lliçó inaugural del curs 2022–2023. Un acte que té per objectiu ...

divendres, 30 setembre, 2022 - 13:30

Demà, 1 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

L’1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Persones Grans. Una commemoració que pretén reivindicar la ple...