Esteu aquí

L’Ajuntament demana a la Generalitat complir amb el seu compromís de mantenir els ajuts per als infants amb beca de menjador durant l’estiu

Des que va finalitzar el curs escolar fa un mes, l’Ajuntament del Prat ha reforçat els ajuts municipals per a alimentació infantil, que aquest estiu reben més de 800 infants en situació vulnerable

Nena menjant

Imatge d'arxiu (banc d'imatges piqsels)

dijous, 23 juliol, 2020 - 13:30

L’Ajuntament del Prat de Llobregat demana a la Generalitat de Catalunya que compleixi amb el seu compromís de proporcionar ajuts alimentaris als infants amb beca de menjador durant l’estiu. El Parlament de Catalunya va aprovar aquesta proposta, amb el suport de tots els grups parlamentaris el passat mes de juny, per tal de garantir almenys un àpat complet al dia als infants en risc d’exclusió social ja sigui amb targetes moneder o d’altres fórmules.

Quan passa un mes de la finalització del curs escolar, el govern català encara no ha notificat a l’Ajuntament del Prat si es fara càrrec dels ajuts alimentaris dels 1.081 infants del Prat amb beca de menjador. Durant l’estat d’alarma, per la suspensió de les classes presencials i el tancament dels menjadors escolars, aquest miler d’infants van veure cobertes aquestes necessitats amb targetes de prepagament, finançades pel Departament d’Educació de la Generalitat. Però des de final del curs escolar, l’ajut del govern català s’ha vist interromput.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament del Prat també ha reforçat des de finals del curs escolar els seus ajuts alimentaris per a infants per diferents vies. D’una banda, mitjançant targetes moneder, està proporcionat ajut alimentari per a més de 530 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques.

D’altra banda, també beca els àpats del migdia de fins a 308 nens i nenes que participen en casals i activitats d’estiu de la ciutat, organitzades per diferents entitats del Prat amb el suport de l’Ajuntament i adequades amb les mesures de seguretat i preventives pertinents davant de la Covid19. Fins al moment, més de 1.799 infants s’han inscrit a aquestes activitats (de lleure, cultura, educació, esport...), dels quals prop del 20% té beca de menjador municipal.

A més, cal recordar que les escoles bressol municipals també segueixen obertes aquest mes de juliol, a mode de casal d’estiu per als nens i nenes d’entre 0 i 3 anys. També 27 nens i nenes que assisteixen a les escoles bressol durant l’estiu tenen becat l’àpat del migdia per part de l’Ajuntament.

En total, són més de 800 infants de llars amb dificultats socioeconòmiques els que estan rebent ajuts de l’Ajuntament amb aquesta finalitat.  Es tracta de famílies que són usuàries habituals dels serveis socials municipals, o bé s’han adreçat a la nova OIAS (Oficina Integral d’Atenció Social) que l’Ajuntament va obrir a mitjans de maig, per reforçar l’atenció front a l’impacte de la Covid19, i requereixen d’aquest tipus d’ajut.

Respecte als casals d’estiu, cal tenir en compte que, a més de les beques de menjador, l’Ajuntament també ofereix ajuts municipals per costejar el cost de les activitats d’estiu en el seu conjunt. Enguany, s’han ofert fins a 1.094 ajuts municipals amb aquesta finalitat, dels quals s’han sol·licitat fins al moment 540. El consistori ha constatat una tendència a la baixa en les inscripcions a aquestes activitats -que s’estan efectuant amb totes les mesures de seguretat pertinents- en el context de la Covid, però s’espera que puguin augmentar les sol·licituds al llarg de l’estiu.

L’Ajuntament garanteix durant l’estiu la continuïtat dels ajuts alimentaris i socials

L’Ajuntament vol garantir durant els mesos d’estiu la continuïtat dels ajuts socials, entre ells els d’alimentació, que ja estava prestant anteriorment, i més tenint en compte l’augment de necessitats socials que ha comportat la pandèmia sanitària. Durant el darrer trimestre del curs, l’Ajuntament ja va oferir targetes moneder amb aquesta finalitat per a diferents col·lectius, entre ells nens i nenes de les escoles bressol municipal o alumnes amb beca de menjador municipal, que complementen les de la Generalitat, competent en la matèria. En ambdós casos, es finançava el cost del dinar. També es van distribuir targetes moneder als joves participants del Centre Obert, tancat durant l’estat d’alarma, en aquest cas per costejar el cost del berenar, que se’ls proporcionaria en condicions de normalitat si hi poguessin anar presencialment.

En total, tenint en compte les targetes moneder que cobreixen necessitats alimentàries d’infants i joves i d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat, l’Ajuntament ha invertit més de 186.000 euros des de l’inici de l’estat d’alarma en aquest tipus d’ajut. A això, s’hi afegeixen d’altres programes i serveis per cobrir necessitats alimentàries. L’Ajuntament també compta amb el Punt Solidari, on es distribueixen ajuts alimentaris i bàsics per a 550 famílies en aquests moments; o el d’àpats a domicili, que ha duplicat el seu nombre d’usuaris i usuàries, majoritàriament persones grans, des de l’inici de la pandèmia (actualment són 129).  

Això no obstant, l’Ajuntament constata que les administracions locals no poden fer front en solitari a l’augment de necessitats socioeconòmiques que ha comportat la crisi de la Covid19 i reclama el suport de la Generalitat i del govern de l’Estat, per sumar esforços front a l’impacte de la Covid19.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 11:00

Al Prat recuperem els vincles! En marxa el projecte Nodum

La situació de pandèmia ha afectat de diverses maneres la vida de les persones. Als centres educatius els períodes de confinament i les mesures der...

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...