Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat manté gairebé totes les activitats per festes, adequades amb mesures de seguretat, però suspendrà el Pratijoc

Pel que fa a la celebració del Garatge Reial i de la cavalcada del 5 de gener, els serveis de Cultura estan treballant les formes per poder realitzar aquestes activitats amb garanties sanitàries. El Consell Assessor del Pla d’Emergències municipal avaluarà les propostes que es facin durant la setmana vinent

Pessebre de la Plaça de la Vila d'enguany elaborat per persones grans del Prat (imatge d'arxiu)

divendres, 24 desembre, 2021 - 12:45

L’Ajuntament del Prat ha decidit mantenir la pràctica totalitat de les activitats programades per les festes de Nadal, però adequades amb les necessàries mesures de seguretat en l’actual context de la pandèmia. Això no obstant, ha anunciat que se suspendrà el Pratijoc, que tradicionalment ofereix activitats de lleure per als infants i joves de la ciutat. El motiu és que el pla especial d’activitats de lleure en temps de covid decretat per la Generalitat contempla la possibilitat de fer activitats en grups estancs, una condició que no és possible garantir al Pratijoc, per la qual cosa el consistori ha optat per anul·lar-lo. 

Així ho estableix un ban de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, fet públic avui després que el Consell Assessor del Pla d’Emergències (CAPE) de l’Ajuntament hagi decidit com implementar al Prat les mesures restrictives dictades per la Generalitat i l’Estat, davant del repunt de contagis de la covid.

Exceptuant el Pratijoc, la resta d’activitats programades al Prat per festes en equipaments cívics i altres espais es mantenen, adaptades a les mesures de seguretat sanitària establertes, com la restricció de l’aforament al 70%. Per participar en aquestes activitats, ja es preveia que calia inscripció prèvia.

També es mantindran activitats a l’espai públic com la cercavila de l’Home dels Nassos del proper 31 de desembre, que es manté, tot adaptant-la a les condicions sanitàries. Pel que fa a la celebració del Garatge Reial i de la cavalcada del 5 de gener, els serveis de Cultura estan treballant amb els emissaris d’Orient les formes per poder realitzar aquestes activitats amb garanties sanitàries. El CAPE de l’Ajuntament del Prat avaluarà les propostes realitzades per poder-les desenvolupar durant la setmana vinent.

S’habilitarà un dispositiu municipal per emetre un carnet covid físic per a les persones amb dificultats d’accés a Internet

Així mateix, el ban de l'alcalde del Prat exposa que properament l’Ajuntament posarà en marxa un dispositiu per emetre un carnet covid físic a totes aquelles persones amb dificultats per accedir a l’espai web o a l’aplicació de “La meva salut”. El consistori informarà dels punts als quals s’hauran d’adreçar les persones que requereixin el carnet covid físic i dels seus horaris, tan bon punt s’habiliti aquest dispositiu. L’Ajuntament vol contribuir així a lluitar contra la bretxa digital.

Mesures de seguretat decretades per part de l’Estat i la Generalitat

Com arreu del territori, al Prat caldrà seguir les mesures restrictives dictades per les autoritats competents de l’Estat i la Generalitat en l’actual context de la pandèmia. A continuació, es recorden les principals mesures:

  • És obligatori portar la mascareta al carrer, segons ha dictaminat l’Estat.
  • Cal confinar-se entre la una i les sis de la matinada, segons ha dictaminat la Generalitat amb l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
  • Els aforaments queden limitats: al 50% a l’interior de bars i restaurants i al 70%, en espais esportius i culturals, equipaments cívics i comerços.
  • Els horaris comercials són de les sis del matí a les deu de la nit i, fins a dos quarts d’una de la nit, en activitats culturals, esportives, de restauració i establiments de conveniència.
  • En bars i restaurants, cal garantir la distància mínima d’1,5 metres entre taules i hi pot haver un màxim de deu persones en cada taula.
  • Cal evitar trobades de més de deu persones.

L’alcalde defensa que es reforci la sanitat pública, especialment l’atenció primària

Més enllà del compliment de les restriccions i mesures de seguretat, el ban d’alcaldia emès avui també aposta per reforçar la sanitat pública. “Si l’actitud de la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes ha estat, a més d’estoica, exemplar, cal remarcar també que si ens trobem en aquesta situació és també i entre d’altres motius perquè les respostes que han donat els poders públics no sempre han estat a l’alçada” – exposa l’alcalde. Ahir es va reunir, juntament amb el regidor de salut, amb les directores dels tres CAP de la ciutat per avaluar les seves necessitats, constatant que cal reforçar l’atenció primària i el sistema de salut pública davant del context de pandèmia i per superar  les mancances de recursos i finançament que ja patia prèviament, que l’han portada a una situació de col·lapse en l’actualitat.  “La sanitat pública va demostrar ser el nostre principal escut quan la covid va irrompre, però en un any i mig no l’hem reforçat com caldria” – afegeix el ban de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

Destaca els avenços en vacunació, però adverteix que cal evitar la saturació dels serveis sanitaris

Això no obstant, l’alcalde destaca que, des que va començar la pandèmia, s’ha avançat pel que fa a la vacunació gràcies a l’esforç del personal científic i sanitari. En aquest sentit, ha exposat: “Fa un any i mig ens vam haver de confinar davant d’un virus nou i desconegut que estava costant milers de vides. Ara la situació és diferent. El virus segueix sent mortal per a les persones en un estat de salut més fràgil, però la gran amenaça és la saturació sanitària”.

De tota manera, ha alertat que malauradament no s’ha facilitat la vacunació a la població d’arreu del món. “Des del municipalisme català, que té una llarga tradició d’implicació en la cooperació internacional, hem d’alçar la veu en defensa de l’obertura de les patents i l’enviament de vacunes als països més desafavorits” – afirma el ban de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

Ban de l'alcalde Lluís Mijoler (pdf - 29696 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 setembre, 2023 - 13:30

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense ...

dilluns, 18 setembre, 2023 - 14:30

La 20a Trobada de Dones centra la seva mirada en la síndrome de la impostora

Van participar més d’un centenar de dones de la ciutat