Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat i Depana es reuneixen per abordar els reptes de protecció del Delta del Llobregat

El govern municipal agraeix a l’entitat la seva defensa dels espais naturals davant la UE i tots dos actors coincideixen en què una ampliació de l’aeroport vulneraria les normes europees

divendres, 14 maig, 2021 - 18:45

El futur del Delta del Llobregat i com preservar-lo han centrat la reunió que aquest divendres han mantingut l’Ajuntament del Prat i Depana. L’alcalde Lluís Mijoler, acompanyat pels tinents d’alcaldia d’Urbanisme, Juan Pedro Pérez, i Acció Ambiental, Anna Martín Cuello, s’han reunit amb el president de l’entitat ecologista Josep Maria Carrera, i vicepresident, Jose Garcia.

Durant la trobada, l’equip de govern municipal ha agraït a la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural la seva tasca en defensa del Delta i especialment la seva iniciativa davant de la Comissió Europea, que ha comportat l’emissió per part de l’executiu europeu, el febrer passat, de la carta en què assenyalava els dèficits de protecció del Delta del Llobregat i urgia les administracions a protegir més i millors aquestes zones humides úniques. En concret, la CE assenyalava, tal i com ve recordant Depana des de fa anys, que resten per executar diverses de les mesures de compensació ambiental previstes en les ampliacions del port i de l’aeroport.

En aquest sentit, l’equip de govern municipal i l’entitat han coincidit en la seva oposició a qualsevol ampliació de l’aeroport, tal i com planteja Aena. Lluny de donar resposta a aquestes exigències de la Comissió Europea i esmenar els dèficits assenyalats per ella, aquesta pretensió d’Aena implicaria en malmetre encara més els espais naturals en ple context d’emergència climàtica.

En la trobada, el consistori ha compartit amb l’entitat les propostes que ha traslladat a la Generalitat per ampliar les zones ZEPA i per millorar la qualitat de les masses d’aigua, així com les gestions que ha fet davant del Govern català perquè aquest presenti el Pla Especial de Protecció del Delta, pendent de fa anys. Així mateix, el govern i Depana han intercanviat parers sobre els desenvolupaments urbanístics actualment en marxa a la ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre
Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici...
Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...