Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat farà una aportació de 2.000€ a la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació pels terratrèmols al Kurdistan, Síria i Turquia

Les entitats de cooperació del Prat també estan donant suport a l’hora de canalitzar els oferiments d’ajuda ciutadans

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (@kurdistan24tv)

dijous, 9 febrer, 2023 - 13:00

El passat 6 de febrer diversos terratrèmols van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan. Fins el moment, les conseqüències d’aquest fenomen han estat més 15.000 víctimes mortals, prop de 68.000 persones ferides i nombrosos danys materials.

Amb l’objectiu d’ajudar a la ciutadania afectada, l’Ajuntament del Prat donarà 2.000 euros al programa de resposta d’emergència urgent que el Fons Català al Desenvolupament està desplegant en aquests territoris.

Aquesta nova emergència es produeix en territoris castigats per la guerra, on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats.

Quina és la millor manera de donar suport davant l'emergència?

Davant de situacions d’emergència humanitària, amb l’objectiu d’escurçar els terminis i agilitzar l’arribada dels ajuts a les persones afectades, la opció més recomanable és fer aportacions econòmiques a les entitats que ja estan treballant sobre el terreny.

El motiu és que les entitats tenen més capacitat d’identificar les necessitats específiques a la zona afectada i poden activar les respostes més adients.

Per tal de canalitzar els oferiments d’ajuda individuals, les entitats de cooperació del Prat estan dirigint a la ciutadania a organitzacions i ONG’s que ja estan duent a terme la seva tasca a Turquia, Síria i el Kurdistan.

A continuació podreu trobar diferents enllaços per poder dur a terme les vostres aportacions.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 març, 2023 - 12:00

El proper divendres, 31 de març, El Prat commemorarà el Dia de la Visibilitat Trans

El proper divendres, 31 de març, és el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Una jornada qu...

dilluns, 27 març, 2023 - 10:00

Meditacions amb moviment, d'arreu del món

Nova formació, en el marc de l'Aula de Salut, organitzada pels Serveis...