Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat, el tercer de Catalunya i cinquè d’Espanya que més inverteix en serveis socials per habitant segons l'Associació de Gerents de Serveis Socials

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, destaca aquest esforç inversor i reclama a altres administracions com la Generalitat que estiguin a l'alçada dels ajuntaments.

dijous, 23 desembre, 2021 - 15:15

L’Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales ha classificat els ajuntaments espanyols de més de 20.000 habitants en funció de la despesa en polítiques socials, després d’analitzar el pressupost liquidat pel Ministeri d’Hisenda del 2020.

En aquest rànquing, l’Ajuntament del Prat apareix entre els municipis amb un nivell d’excel·lència, concretament en el cinquè lloc a nivell espanyol, amb una inversió de 188,05 euros per habitant en serveis d'Acció Social. Només té per davant els ajuntaments d’Alcalá la Real (Jaén), Barcelona, Esparreguera i San Roque (Cadis).

Els ajuntaments que assoleixen el nivell d’excel·lència són una minoria, només un 10,2 % dels municipis dels quals hi ha dades. Les condicions que compleixen són les següents: la despesa acreditada en serveis socials i promoció social és superior a 100 euros per habitant i any; aquesta despesa no s’ha reduït respecte a l’exercici anterior i representa, almenys, un 10 % del total del pressupost no financer. L'Ajuntament del Prat és doncs un dels pocs municipis espanyols que compleixen aquests criteris, i se situa en les primeres posicions del rànquing.

Una altra classificació de l’Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales encara deixa més ben posicionat l’Ajuntamente del Prat. És la dels municipis “especialment sensibles”, que ja comptaven amb una inversió superior a 100 euros per habitant i any, però que van incrementar més d’un 20 % la inversió social l’any de l’esclat de la pandèmia. En aquest rànquing, el Prat és el quart classificat, després de Mogán (Las Palmas), Isla Cristina (Huelva) i San Roque (Cadis).

L’Ajuntament del Prat ha redoblat esforços durant la pandèmia, i als pressupostos aprovats per al 2022, han destinat, per augmentant el pressupost en despesa social, un 3,8% més respecte el 2021.

"Ens trobem en un context complicat en què els ajuntaments estem fent esforços brutals per tirar endavant les polítiques socials en general, i especialment les derivades de la situació de crisi en què ens trobem”, va declarar en aquest sentit l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, al plenari extraordinari que aquest dimecres al vespre va aprovar aquests comptes per al 2022. Davant d'aquest esforç dels Ajuntaments, l'alcalde Mijoler va trobar a faltar una major implicació de la Generalitat i l'Estat i va reclamar una major inversió social

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 juny, 2024 - 14:00

El Prat crea una xarxa de Punt Liles diürns per combatre les violències sexuals

Aquesta nova iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

dilluns, 17 juny, 2024 - 13:45

Obertes les inscripcions per a la 22a Mostra d’Entitats

Inscripcions del 17 de juny a l’1 de setembre de 2024