Esteu aquí

L'Ajuntament del Prat col·labora amb les àrees bàsiques de salut en la campanya de vacunació contra la grip 2019-2020

Es pretén millorar la taxa de vacunació entre la població de risc.

dimarts, 29 octubre, 2019 - 09:00

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.

L'impuls d'enguany ve donat per la millorable taxa de vacunació entre els diversos col·lectius de risc. Per posar un exemple, a Catalunya, durant la temporada 2018-2019, la cobertura de la vacunació assolida entre la població de 65 anys o més  va ser del 51,05 %.  Així ho indiquen dades del Sistema d'Informació dels Serveis d'Atenció Primària (SISAP).

Col·lectius de risc

La vacunació contra la grip estacional s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip. Entre aquests col·lectius, hi figuren: 

- Persones de 60 anys o més.

- Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc

- Persones adultes i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l'asma.

- Persones adultes i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l'any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloent-hi les causades per medicació o pel virus de la immunodeficiència humana).

- Persones amb obesitat mòrbida.

- Infants i adolescents (dels 6 mesos als 18 anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar la síndrome de Reye (dany cerebral agut i problemes hepàtics de causa desconeguda) després de la grip.

- Infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació).

- Dones embarassades.

On cal anar a vacunar-se?

Les persones per a les quals està indicada la vacuna poden rebre-la gratuïtament al seu Centre d'Atenció Primària de salut. Per facilitar encara més l'accessibilitat, enguany el 13 de novembre de 9.30 h a 13.15 h es vacunarà les persones que ho desitgin i que vinguin amb la targeta sanitària al Centre Cívic Jardins de la Pau. En aquest enllaç podeu tenir actualitzades les diferents convocatòries.

 

El Prat de Llobregat

Campanya 2019 a Catalunya

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 14 abril, 2021 - 14:45

Prova pilot per fer més inclusives les àrees de jocs infantils de la ciutat

Com a part del treball de promoció de l'accessibilitat i de l’autonomia de les persones amb diversitat funcional, ...

dimecres, 14 abril, 2021 - 14:30

Les persones d'entre 65 i 69 anys ja es comencen a vacunar i se sumen així a la franja de 60 a 65

Al Prat, més de 10.000 persones ja han rebut la primera dosi, mentre que...

dimecres, 14 abril, 2021 - 07:15

Informacions sobre Dentix

Advent International, propietari de Vitaldent, ha comunicat que la companyia ha adquirit a Catalunya 11 clíniques Dentix. Les clíniques obertes seran les encarregades de donar assistència als/a les pacients. ...