Esteu aquí

L'Ajuntament atorga subvencions a propietaris que posen el seu pis a la borsa de lloguer social de Prat Espais

Són ajudes per a rehabilitació i manteniment de l'habitatge, assegurances, certificat energètic, cèdula d'habitabilitat... que se sumen a bonificacions en tributs i taxes municipals

dijous, 29 octubre, 2020 - 10:15

Aquest dilluns, la junta de govern local de l'Ajuntament del Prat ha aprovat la concessió de 34.450 euros en subvencions a 30 persones propietàries de pisos al Prat, que els han posat a disposició de la borsa de lloguer social de l'empresa municipal d'habitatge, Prat Espais.

Actualment, gairebé 300 propietaris/es de pisos a la nostra ciutat confien en la borsa de lloguer i en el programa de cessió social de l'Ajuntament per llogar els seus habitatges amb garanties i a un preu assequible. Aquests propietaris gaudeixen d'avantatges com:

  • Bonificació del 95 % de tributs i taxes locals (IBI, Impost sobre construccions, instal·lacions i obres, taxa per llicències, actes comunicats d'urbanisme ...).
  • Subvencions de l'Ajuntament de fins a 1.500 € per a millores de l'habitatge, assegurances, certificat energètic, cèdula d'habitabilitat ...
  • Subvencions del Consorci Metropolità de l'Habitatge per a millores en l'habitabilitat de l'habitatge.

Borsa de lloguer

Els contractes de lloguer mediats per Prat Espais consisteixen en una quota mensual màxima de 600 euros, amb diverses garanties tant per a llogaters com per a propietaris. La mediació de Prat Espais dona com a resultat que la incidència de conflictes o situacions de morositat es donen amb molta menor freqüència que en el mercat privat.

Queden diners per a més subvencions

L'Ajuntament encara disposa de més de 15.500 € per a subvencions a propietaris/es que posin el seu pis a disposicó de la borsa de lloguer de Prat Espais, ja que el consistori disposa de 50.000 € per a aquesta finalitat en la convocatòria de 2020, que finalitza el 15 de desembre. Per tant, l'Ajuntament anima els i les propietaries que encara no ho han fet a que posin el seu pis a la borsa de lloguer social perquè puguin gaudir dels avantatges descrits i, a més, contribeixin a garantir el dret a l’habitatge a la nostra ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

Funcionem amb renovables

divendres, 9 abril, 2021 - 13:30

Les energies renovables, a estudi a les escoles

Diversos centres de la ciutat han participat en l’activitat ‘Funcionem amb...
Plantada arbres Parc Nou

divendres, 9 abril, 2021 - 13:00

L’escola Jaume Balmes participa en una plantada d’arbres al Parc Nou

Es tracta de més de 50 alumnes de tercer i quart de primària que formen part...
Encuentro Cádiz mPower

dijous, 8 abril, 2021 - 13:00

El Prat participa en l’esdeveniment 'Municipal Power'

La nostra ciutat és una de les 12 que han format part d’aquesta primera...