Esteu aquí

L’Ajuntament aprova una moció per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per celiaquia

Aquesta malaltia afecta l’1 % de la població i el 80% de les persones malaltes no estan diagnosticades

L’arròs i les verdures són bones bases per fer receptes lliures de gluten.

dilluns, 18 setembre, 2017 - 08:45

El Ple municipal de dimecres 13 de setembre va aprovar una moció per a l’adopció de mesures per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia celíaca.

Entre els principals acords figura que al Prat, dins de l’àmbit d’actuació municipal, es facilitarà l’accés a una dieta apta, dins i fora de la llar, per a la ciutadania pratenca i turistes, a través de la promoció i homologació d’un nombre adequat d’establiments que ofereixin productes sense gluten (restaurants, obradors, carnisseries, gelateries,etc.). Aquests establiments estaran degudament identificats a les campanyes de promoció turística i gastronòmica de la ciutat.

L’Ajuntament subscriurà un conveni amb l’Associació de Celíacs de Catalunya per fer campanyes informatives, formació i divulgació entorn a la celiaquia. També s’habilitarà al web municipal un enllaç de l’associació. 

A més, l'Ajuntament farà campanyes de difusió, promoció i formació per a l’elaboració i manipulació de productes sense gluten en tots els sectors implicats: restauració, obradors, comerç minorista i inspeccions municipals.

Les escoles bressol municipals continuaran incorporant les necessitats alimentàries específiques dels infants afectats, mitjançant l’adaptació dels menús escolars, i recolzarà el projecte d’escoles de l’Associació de Celíacs de Catalunya, de sensibilització de docents i monitoratge dels centres educatius de la ciutat.

La diferència de preu d’un producte amb i sense gluten és molt important. Pel component genètic de la malaltia, a més, diversos membres de la mateixa família poden tenir afectació. En aquest sentit, l'Ajuntament instarà al govern de l’Estat a què faciliti ajudes econòmiques directes o indirectes necessàries. Així mateix, els Serveis Socials municipals continuaran donant suport a les necessitats específiques de les persones sense recursos, amb ajuts econòmics com la targeta moneder.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 gener, 2022 - 11:30

Obertes les inscripcions del Taller Gran

En marxa a partir del 7 de febrer

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...