Esteu aquí

L'Ajuntament aprova el Pla Local de la Gent Gran 2018 - 2023

El nou pla manté els valors de l'aprovat el 2003 i incorpora avenços en les polítiques d'atenció a aquest col·lectiu de la població, adaptats als nous temps

dijous, 8 novembre, 2018 - 09:45

El ple de l'Ajuntament del Prat celebrat ahir dimecres va donar aprovació inicial, amb la unanimitat dels grups polítics, al Pla Local de la Gent Gran (PLGG) 2018-2025. El nou pla manté els valors de l'aprovat el 2003 i incorpora avenços en les polítiques d'atenció a la gent gran del Prat, adaptats als nous temps. Després del tràmit d'ahir al ple s'obre un període d'al·legacions perquè les persones interessades puguin fer-hi les seves propostes. 

Prioritat: millorar la qualitat de vida

La prioritat de l'Ajuntament és millorar la qualitat de vida de totes les persones de la ciutat: menors, adultes i grans. Aquestes últimes són un col·lectiu cada vegada més nombrós i actiu que juga un paper vital en la nostra societat: fan de cuidadors, donen suport a les famílies i ens aporten coneixement. Són un pilar molt important de la nostra comunitat que, a més, té els seus propis interessos, inquietuds i necessitats funcionals i relacionals, especialment a partir de la pèrdua d'autonomia personal.

Treball compartit

El nou PLGG és fruit d'un treball compartit de l'Ajuntament amb el Consell Municipal de la Gent Gran i amb diferents agents socials i professionals que treballen al municipi. El Pla marca les estratègies i línies d'acció prioritària per als propers anys, perquè l'Ajuntament pugui atendre de manera planificada les necessitats i demandes d'aquest col·lectiu. L'objectiu és caminar cap a una ciutat on les persones grans siguin cada vegada més protagonistes i, alhora, puguin gaudir d'una vida digna i de qualitat, on puguin desenvolupar la seva propis projectes de vida personals i socials.

5 línies estratègiques

Després d'analitzar la situació actual de la població pratenca major de 64 anys, així com les previsions de cara al futur, el nou PLGG treballarà amb 5 línies estratègiques a desplegar mitjançant 84 accions diferents.

Algunes de les actuacions previstes són el foment de la pràctica del voluntariat entre la gent gran, com una manera de mantenir-se actives alhora que col·laboren amb la societat; prevenir l'aïllament i la solitud (un exemple és el programa Antenes); promoure el seu accés a la cultura (per exemple, mitjançant l'impuls d'aules d'extensió universitària), etcètera.

A través del document enllaçat més abaix podeu consultar el contingut del PLGG.

Pla Local de la Gent Gran del Prat 2018 - 2023

Document (pdf - 2775599 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 12 novembre, 2018 - 13:30

El ple municipal aprova el Pla Local de Joventut 2018 - 2023

Les polítiques municipals de joventut s’actualitzen després d’un procés...

divendres, 9 novembre, 2018 - 11:45

La Zona Jove Tardor finalitza amb més de 160 participants

L’edició de tardor de la Zona Jove ha ofert 15 activitats gratuïtes on han participat més de 164 joves d’entre 12 i 30 anys en diferents equipaments...

dijous, 8 novembre, 2018 - 10:30

Nova convocatòria per contractar persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil

'El Prat, primera oportunitat' és el nom de la 3a convocatòria del pograma subvencionat pel SOC que...