Esteu aquí

L'Ajuntament aprova el Pla Local de la Gent Gran 2018 - 2023

El nou pla manté els valors de l'aprovat el 2003 i incorpora avenços en les polítiques d'atenció a aquest col·lectiu de la població, adaptats als nous temps

dijous, 8 novembre, 2018 - 09:45

El ple de l'Ajuntament del Prat celebrat ahir dimecres va donar aprovació inicial, amb la unanimitat dels grups polítics, al Pla Local de la Gent Gran (PLGG) 2018-2025. El nou pla manté els valors de l'aprovat el 2003 i incorpora avenços en les polítiques d'atenció a la gent gran del Prat, adaptats als nous temps. Després del tràmit d'ahir al ple s'obre un període d'al·legacions perquè les persones interessades puguin fer-hi les seves propostes. 

Prioritat: millorar la qualitat de vida

La prioritat de l'Ajuntament és millorar la qualitat de vida de totes les persones de la ciutat: menors, adultes i grans. Aquestes últimes són un col·lectiu cada vegada més nombrós i actiu que juga un paper vital en la nostra societat: fan de cuidadors, donen suport a les famílies i ens aporten coneixement. Són un pilar molt important de la nostra comunitat que, a més, té els seus propis interessos, inquietuds i necessitats funcionals i relacionals, especialment a partir de la pèrdua d'autonomia personal.

Treball compartit

El nou PLGG és fruit d'un treball compartit de l'Ajuntament amb el Consell Municipal de la Gent Gran i amb diferents agents socials i professionals que treballen al municipi. El Pla marca les estratègies i línies d'acció prioritària per als propers anys, perquè l'Ajuntament pugui atendre de manera planificada les necessitats i demandes d'aquest col·lectiu. L'objectiu és caminar cap a una ciutat on les persones grans siguin cada vegada més protagonistes i, alhora, puguin gaudir d'una vida digna i de qualitat, on puguin desenvolupar la seva propis projectes de vida personals i socials.

5 línies estratègiques

Després d'analitzar la situació actual de la població pratenca major de 64 anys, així com les previsions de cara al futur, el nou PLGG treballarà amb 5 línies estratègiques a desplegar mitjançant 84 accions diferents.

Algunes de les actuacions previstes són el foment de la pràctica del voluntariat entre la gent gran, com una manera de mantenir-se actives alhora que col·laboren amb la societat; prevenir l'aïllament i la solitud (un exemple és el programa Antenes); promoure el seu accés a la cultura (per exemple, mitjançant l'impuls d'aules d'extensió universitària), etcètera.

A través del document enllaçat més abaix podeu consultar el contingut del PLGG.

Pla Local de la Gent Gran del Prat 2018 - 2023

Document (pdf - 2775599 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 23 abril, 2019 - 09:30

Formació en hàbits saludables per a la plantilla municipal

Curs de salut integral amb la col·laboració de docents del postgrau en Estil...

dimarts, 16 abril, 2019 - 08:15

Acaba la remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit

El nou disseny d'aquesta zona verda s'ha fet mitjançant un procés...

divendres, 12 abril, 2019 - 10:00

El festival jove Altraveu se celebrarà el dissabte 11 de maig

Els jardins de la Ribera n'acolliran la 7a edició