Esteu aquí

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la higiene, les principals recomanacions de les autoritats sanitàries

Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L’Ajuntament del Prat de Llobregat agraeix a la ciutadania les iniciatives populars per confeccionar mascaretes de protecció que han tingut diverses entitats i nombroses persones de la ciutat. Els serveis municipals de Ciutadania, que han estat en contacte amb aquestes entitats i les han recolzat a l'hora de repartir les mascaretes al seu entorn, recorden també que les autoritats sanitàries indiquen que aquest tipus de material és una protecció addicional, però no suficient per evitar contagis, i que és imprescindible seguir la resta de recomanacions per aturar el coronavirus.

El consistori expressa la seva felicitació per la mobilització i el suport que ha tingut aquesta iniciativa en aquests context d'emergència davant del coronavirus. Les entitats i la ciutadania que fa les mascaretes són una bona mostra del caràcter solidari i altruista de les pratenques i pratencs.

Ciutadania recomana a les entitats que repareixin les mascaretes casolanes al seu entorn

En aquest sentit, els serveis municipals de Ciutadania s'han posat en contacte amb les entitats que estan impulsant aquestes iniciatives i les han animat a repartir les mascaretes en el seu entorn, tot recordant que poden ser un complement de protecció per la ciutadania, però sempre i quan es compleixin estrictament les mesures de seguretat i d’higiene establertes per les autoritats sanitàries:

  • Rentar-se les mans amb freqüència

  • Tossir o esternudar tapant-se la boca i el nas amb el colze o amb un mocador de paper

  • Evitar tocar-se la boca o el ulls

  • No sortir de casa si no és estrictament necessari i només en el casos que contempla la llei

  • Si s'ha de sortir, per exemple per anar a comprar, mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig amb la resta de persones

L'Ajuntament treballa per equipar de material de protecció els i les professionals de l'atenció sociosanitària

Els serveis de ciutadania també recorden que aquest material de fabricació casolana no és apte per ser utilitzat per personal essencial en contacte directe amb persones que puguin patir una infecció amb coronavirus, perquè no ha rebut una certificació i homologació per part de les autoritats sanitàries.

L'Ajuntament segueix treballant per aconseguir i repartir aquests elements d'autoprotecció homologats que requereixen els i les professionals de l'atenció sociosanitària. Així, i malgrat que no són serveis de la seva competència, el consistori ja ha dotat de material per exemple el personal que treballa a la residència de gent gran Onze de Setembre, que depèn de la Generalitat.

#AlPratEnsCuidem

Una vegada més, l’Ajuntament del Prat vol agrair a la seva ciutadania totes les accions que està duent a terme desinteressadament amb l’objectiu d’ajudar als qui més ho necessiten dintre de la nostra comunitat.

Per tenir informació actualitzada visiteu el web de l’Ajuntament: https://www.elprat.cat/enscuidem

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 juny, 2020 - 15:00

Les botigues a l'abast poden obrir 2 hores més, fins a les 23 h de la nit

Abans només ho podien fer fins a les 21 h, però ara el seu horari s'adapta al...

dijous, 4 juny, 2020 - 08:30

El Servei d’acollida a les persones migrades i refugiades torna a ser presencial

Per accedir al servei, ubicat a les Cases d'en Puig, cal demanar cita prèvia

dijous, 4 juny, 2020 - 08:30

La menstruació, desmuntant mites

Al SISA, les nenes, adolescents i joves, i també les famílies, poden...