Esteu aquí

L'Ajuntament adapta pisos de persones amb manca d'autonomia

S'han arranjat habitatges de més d'un centenar de persones grans o amb dependència perquè puguin quedar-se a casa

dimecres, 5 febrer, 2020 - 09:30

L’Ajuntament del Prat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha fet adaptacions i petites reformes en 45 habitatges de la ciutat, on hi viuen un total de 108 persones, durant l’any 2019. S'hi han destinat 47.000 euros a adequar els habitatges a les característiques de persones grans o amb necessitats especials, amb la finalitat que s'hi puguin quedar a viure.

L’Ajuntament del Prat desenvolupa dos programes amb aquest objectiu. Amb el suport de la Diputació, el Servei d’Acció Social i el Servei d’Urbanisme municipals desenvolupen el Programa d’Arranjaments a l’Habitatge. A més, l’Ajuntament impulsa un programa de millora i manteniment dels habitatges, que també inclou accions per millorar-ne les condicions d’habitabilitat.

A través d’aquests programes es poden fer reformes del bany, la cuina i d’altres de caràcter general, per a facilitar la mobilitat i l’accessibilitat, la higiene personal i per millorar les condicions de seguretat. En alguns casos, també es fan millores de l’eficiència energètica dels habitatges.

Persones grans amb dependència

El perfil majoritari de les persones ateses són majors de 65 anys amb situacions de dependència o manca d’autonomia. Enguany, es mantindrà el programa i estarà destinat específicament a persones de 65 anys o més, que tinguin dificultats per desenvolupar les activitats de la vida diària o insuficiència de recursos econòmics. També està destinat a persones majors de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona gran. A més, hi podran optar persones menors de 65 anys amb necessitats especials.

Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar a la Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials (C/ Ignasi Iglesias, 9 del Prat de Llobregat) o trucar al telèfon 93 379 00 50, ext.: 5494.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...