Esteu aquí

L'Ajuntament activa un dispositiu especial davant l'onada de fred

Davant qualsevol incidència o dubte poseu-vos en contacte amb la Policia Local (tel. 934 787 272)

dijous, 2 febrer, 2012 - 11:15

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha decretat aquest matí l'activació del Pla Bàsic Municipal d'Emergència en fase d'alerta per onada de fred, davant les informacions que assenyalen l’arribada d’una important onada de fred que afectarà tot Catalunya, amb risc de nevades aquest dijous i amb glaçades generals a partir de divendres i durant tot el cap de setmana.

L'Ajuntament del Prat preparat un dispositiu per garantir el bon estat de la via pública i la mobilitat de les persones. També s’ha activat el protocol per acollir les persones sense sostre.

Via pública i mobilitat
Les àrees municipals de Seguretat Ciutadana, Manteniment i Serveis Urbans, i d'Acció Social tenen a punt el dispositiu de mitjans humans i tècnics per actuar immediatament en el cas que es produeixi alguna emergència causada pel fred.

En aquest sentit, es disposa, entre altres, d'una reserva de sal, així com dels vehicles i del personal per repartir-la per la ciutat, amb una especial atenció a les vies principals, amb l’objectiu que estiguin operatives malgrat les condicions climatològiques adverses.

Acollida nocturna per a persones sense sostre
Pel que fa a les persones sense sostre, l’Ajuntament ha posat en marxa el protocol d’acollida nocturna que esta operatiu des del moment en què Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Procicat en alerta.

L'àrea municipal d'Acció Social ha organitzat aquest dispositiu conjuntament amb Protecció Civil i la Policia Local. Els diferents serveis municipals implicats treballaran coordinadament per tal d’informar i dirigir a les persones potencialment usuàries als centres d'allotjament previstos per a aquestes contingències.

Tots aquests dispositius estaran operatius fins que millorin les temperatures.

Consells
L’Ajuntament del Prat de Llobregat aconsella seguir les indicacions sobre mesures d’autoprotecció a prendre en cas de fred que indica la Direcció General de Protecció Civil.

També aconsella seguir les previsions meteorològiques, les incidències viàries, el mapa del trànsit i la situació de la mobilitat.

 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...